Doorgaan naar hoofdinhoud

De Friesland App

Met De Friesland App kunt u snel uw nota declareren én gemakkelijk uw persoonlijke gegevens inzien. Bijvoorbeeld uw zorgverzekering, de status van uw betalingen, uw eigen risico, declaraties en uw berichten. De Friesland App is nu beschikbaar voor Android (4.0.3+), iOS (8.0+) en voor Windows Mobile * (8.1+).

Download de app

  1. Download de app voor Android, iOS of Windows Mobile *
  2. Autoriseer eenmalig de app via Mijn De Friesland (log in met DigiD)

Om de app te activeren en veilig te gebruiken is het nodig om deze eenmalig te autoriseren. Dit kunt u doen in Mijn De Friesland. Log in met uw DigiD, ga naar "Mijn Apps" en kies voor "QR-code aanmaken". Er komt een QR-code in beeld. Door het scannen van de QR-code autoriseert u de app en is deze klaar voor gebruik. 

apple.png
google.png
windows.png

* Vanaf juni 2017 wordt de De Friesland App op het Windowsplatform niet meer geüpdatet met nieuwe functionaliteiten. Tot 1 januari 2018 kunt u onze app veilig blijven gebruiken. Per 1 januari 2018 vervalt de app voor Windows. Wilt u ook in 2018 gebruik blijven maken van de De Friesland App dan kunt u dit doen via een Android- of Apple-omgeving.

Uw declaratie indienen

De Friesland App is een snelle en makkelijke manier om een declaratie in te dienen.

  1. Ga in het startscherm via de knop onderin beeld direct naar Declaratie indienen
  2. Maak een foto van uw nota (volledig en duidelijk leesbaar)
  3. Druk op ‘versturen’
  4. Uw nota is ingediend

Na 1 werkdag krijgt u bericht in de app over de status van uw declaratie. De voortgang van de afhandeling kunt u volgen in zowel de app als uw “Mijn De Friesland”. Als de nota is verstuurd ontvangt u een bevestigingsmail. Gewoonlijk is uw declaratie binnen zeven werkdagen door ons verwerkt en staat het betaalde bedrag binnen tien werkdagen op uw rekening.

Heeft u een vraag?

600.000 klanten

De Friesland heeft 600.000 klanten.


Een 8.3 voor Klantcontacten

Klanten geven een 8.3 in de KlantenMonitor Zorgverzekeringen.


Altijd het juiste antwoord

Beoordeeld door de Nederlandse Zorgautoriteit.