Online geneesmiddelen bestellen

Wilt u uw zaken regelen op het moment dat het u het beste uitkomt? Dan kan het handig zijn om diensten snel en makkelijk online te regelen. Via ons kunt u uw medicijnen online bestellen.

Voordelen

  • De nota gaat direct naar De Friesland. U hoeft zelf niks voor te schieten.
  • 24 uur per dag, 7 dagen per week kunt u uw recepten online doorgeven
  • De medicijnen worden bij u thuisbezorgd. Heeft u chronische herhaalmedicatie? Of heeft u met spoed medicijnen nodig? Net als alle andere voorgeschreven medicijnen krijgt u deze zonder extra kosten thuisbezorgd in heel Nederland.
  • U krijgt via de online apotheek een duidelijke uitleg over hoe u medicijnen bestelt.

Internetapotheken

Wilt u uw medicijnen online bestellen? Dat kan bij onderstaande internetapotheken. Zorg er dan voor dat u zich eerst inschrijft bij een van deze internetapotheken:

Apotheek eFarma
Nationale apotheek
Thuisapotheek
Serviceapotheek

Schrijf uzelf dan altijd eerst in bij een internetapotheek. Bij de inschrijving beantwoordt u een aantal vragen. Dankzij uw antwoorden krijgt de apotheker een goed beeld van uw medicatiehistorie. De apotheker doet dan aan medicatiebewaking. Zo weet u zeker dat u de medicijnen veilig gebruik.

Als uw medicijnen op recept zijn, worden ze altijd gratis thuisbezorgd. Voor medicijnen en producten waar geen recept voor nodig is, gelden vaak wel bezorgkosten. De kosten en de levertermijn wisselen per internetapotheek. Kijk op de website van de internetapotheek om te zien hoe ‘t werkt. U kunt er soms ook voor kiezen om medicijnen besteld bij een internetapotheek af te halen bij een apotheek bij u in de buurt.

De internetapotheek moet een origineel recept van u hebben. Dit is nodig om uw geneesmiddel af te kunnen leveren. Net als bij de gewone apotheek. Kijk op de website van de door u gekozen internetapotheek hoe u recepten aanlevert.

Net als bij de gewone apotheek, voert ook de internetapotheek een eerste uitgiftegesprek met u. En net als bij een gewone apotheek betaalt u hier ook voor. Het basistarief is € 5,81. Dit bedrag kan iets afwijken per internetapotheek.

Sommige medicijnen mag of kan de internetapotheek niet leveren. Bijvoorbeeld medicijnen die intensieve begeleiding nodig hebben. Of medicijnen die vallen onder de Opiumwet. Ook koelproducten en producten die gevoelig zijn voor temperatuurschommelingen kan een internetapotheek niet altijd leveren. Het assortiment verschilt hierdoor per internetapotheek. Informeer daarom bij de internetapotheek of ze uw medicijn leveren.

Er zijn meestal meerdere fabrikanten die een geneesmiddel maken met dezelfde werkzame stof, in dezelfde hoeveelheid en met precies dezelfde werking. De dosering en de manier van innemen is ook hetzelfde. Alleen de prijzen en de verpakkingen verschillen van elkaar.

Lees meer over ons geneesmiddelenbeleid

Heeft u een vraag?

058 291 31 31

Maandag t/m vrijdag: 08.00-18.00 uur.


Of neem contact op via:

Independer score 8.1 klantwaardering op Independer
8.2 in de KlantenMonitor Zorgverzekering
550.450 klanten gingen u voor