Tandartsverzekering

De veelgestelde vragen over onze tandartsverzekering.

Veelgestelde vragen

Op 1 januari 2021 zijn de vergoedingen voor controles, de mondhygiëniste, vullingen en verdovingen verlaagd van 100% naar 80% voor de tandartsverzekering Tand Doorstap en tandartsverzekering Tand Opstap. Deze tandartsverzekeringen hoort bij de basisverzekering: Zelf Bewust Polis. Wij hebben dit gedaan omdat we uw tandartsverzekering meer passend hebben gemaakt bij de doelgroep van de Zelf Bewust Polis. Dit zijn over het algemeen klanten die een lagere dekking willen in ruil voor een lagere premie. Zonder deze aanpassing hadden we de premie aanzienlijk moeten verhogen.

U bent door ons hierover geïnformeerd in november 2020 bij de bekendmaking van onze nieuwe zorgpremies. Wij kunnen ons voorstellen dat u in alle drukte niet alles over uw tandartsverzekering heeft kunnen lezen. Hier leest u meer over de aanvullende tandartsverzekeringen.

Een tandartsverzekering is een aanvullende verzekering voor tandartskosten die niet onder de basisverzekering vallen. Lees meer over een aanvullende tandartsverzekering.

Wilt u alleen uw aanvullende tandartsverzekering veranderen? Dit kan tot 1 februari. Lees meer over het doorgeven van een wijziging.

U heeft bij De Friesland keuze uit verschillende aanvullende tandartsverzekeringen

Met een tandartsverzekering kunt u deze kosten deels vergoed krijgen. Lees meer over de vergoeding van volledige gebitsprothese.

Nee, orthodontie tot 18 jaar is een vergoeding uit de aanvullende verzekering Optimaal. Lees meer over de vergoeding voor orthodontie tot 18 jaar.

Heeft u een vraag?

058 291 31 31

Maandag t/m vrijdag: 08.00-18.00 uur.


Of neem contact op via:

Independer score 8.1 klantwaardering op Independer
8.2 in de KlantenMonitor Zorgverzekering
550.450 klanten gingen u voor