Collectieve verzekering

De veelgestelde vragen over een collectieve verzekering.

Veelgestelde vragen

Je kunt zelf je collectiviteit aanpassen in Mijn De Friesland.

Zo pas je je collectiviteit aan:

  1. Ga naar Mijn Zorgverzekering in Mijn De Friesland
  2. Klik op ‘Wijzigen collectiviteit’.
  3. Zoek daarna je nieuwe collectiviteit, vul de ingangsdatum in en geef aan voor wie de nieuwe collectiviteit geldt. Kies je voor een collectiviteit via een natuurorganisatie of ledenorganisatie? Dan vragen we je jouw lidmaatschapsnummer in te vullen.

De Friesland heeft afspraken gemaakt met werkgevers, natuurorganisaties en ledenorganisaties. Met een collectieve verzekering ontvang je korting op de aanvullende verzekeringen en tandartsverzekeringen van de Alles Verzorgd Polis en profiteer je van vele extra’s. In combinatie met de Zelf Bewust Polis is er geen collectiviteitskorting mogelijk. Bekijk onze collectieve verzekeringen.

Ik ben al verzekerd bij De Friesland

Voeg de collectiviteit zelf toe in Mijn De Friesland of neem contact met ons op om te profiteren van de voordelen van een collectieve verzekering.

Ik wil overstappen naar De Friesland

Je kunt je online aanmelden voor een collectieve verzekering of contact met ons opnemen.  Je bent van harte welkom. Geef je aanmelding aan ons door voor 1 januari van het nieuwe jaar. Wij zeggen automatisch je huidige zorgverzekering voor je op.

Collectiviteit wijzigen

Wil je een collectiviteit wijzigen of verwijderen? Pas het zelf aan in Mijn De Friesland of neem contact met ons op.

Je kunt als verzekerde van De Friesland gedurende het jaar een collectiviteit toevoegen aan je verzekering in de volgende gevallen:

  • Je krijgt een (nieuwe) baan en je nieuwe werkgever heeft een overeenkomst met De Friesland.    
  • Je hebt een laag inkomen, gaat verhuizen en je nieuwe gemeente heeft collectieve afspraken met ons. 
  • Je wordt lid van een natuur- of ledenorganisatie

Voeg de collectiviteit zelf toe in Mijn De Friesland of neem contact met ons op om te profiteren van de voordelen van een collectieve verzekering. Wil je je aanmelden voor een collectieve verzekering via de gemeente? Dit regel je via gezondverzekerd.nl.

Ben je nog niet verzekerd bij De Friesland?

Dan kun je in de volgende gevallen gedurende het jaar overstappen naar De Friesland:

  • Je krijgt een nieuwe baan en je nieuwe werkgever heeft een overeenkomst met ons afgesloten én je hebt op dit moment bij je huidige zorgverzekeraar een collectieve verzekering via je werk. Je kunt je online aanmelden voor een collectieve verzekering of contact met ons opnemen. 
  • Je gaat verhuizen naar een gemeente waar wij een overeenkomst voor de AV Frieso Compleet mee hebben én je hebt op dit moment een collectieve zorgverzekering via je gemeente afgesloten. 

Heb je een vraag?

(058) 291 31 31

Maandag t/m vrijdag: 08.00-18.00 uur.


Of neem contact op via:

8.7 in het Klanttevredenheidsonderzoek
584.000 klanten gingen jou voor
Independer score 8.2 Klantwaardering op Independer