Collectieve verzekering

De veelgestelde vragen over een collectieve verzekering.

Veelgestelde vragen

Vanaf 1 januari 2023 vervalt de collectiviteitskorting op de basisverzekering
De Tweede Kamer is akkoord gegaan met het wetsvoorstel van de minister van Volksgezondheid om de collectiviteitskorting op de basisverzekering af te schaffen. Alle zorgverzekeraars in Nederland zijn wettelijk verplicht deze wijziging door te voeren. Voor u betekent dit dat de collectiviteitskorting op uw basisverzekering per 1 januari 2023 komt te vervallen.

Korting op aanvullende verzekeringen blijft bestaan
Deze wetswijziging geldt niet voor uw korting op aanvullende (tand)verzekeringen. U blijft profiteren van de korting op uw aanvullende (tand)verzekering en alle andere voordelen die een collectieve verzekering bij De Friesland biedt.

De Friesland heeft afspraken gemaakt met werkgevers, natuurorganisaties en ledenorganisaties. Met een collectieve verzekering ontvangt u korting op de Alles Verzorgd Polis en de bijbehorende aanvullende verzekeringen en profiteert u van vele extra’s. In combinatie met de Zelf Bewust Polis is er geen collectiviteitskorting mogelijk. Bekijk onze collectieve verzekeringen.

Ik ben al verzekerd bij De Friesland
Voeg de collectiviteit zelf toe in Mijn De Friesland of neem contact met ons op om te profiteren van de voordelen van een collectieve verzekering.

Ik wil overstappen naar De Friesland
U kunt zich online aanmelden voor een collectieve verzekering of contact met ons opnemen. U bent van harte welkom. Geef uw aanmelding aan ons door voor 1 januari van het nieuwe jaar. Wij zeggen automatisch uw huidige zorgverzekering voor u op.

Collectiviteit wijzigen
Wilt u een collectiviteit wijzigen of verwijderen? Pas het zelf aan in Mijn De Friesland of neem contact met ons op.

U kunt als verzekerde van De Friesland gedurende het jaar een collectiviteit toevoegen aan uw verzekering in de volgende gevallen:

  • U krijgt een (nieuwe) baan en uw nieuwe werkgever heeft een overeenkomst met De Friesland.    
  • U heeft een laag inkomen, gaat verhuizen en uw nieuwe gemeente heeft collectieve afspraken met ons. 
  • U wordt lid van een natuur- of ledenorganisatie

Voeg de collectiviteit zelf toe in Mijn De Friesland of neem contact met ons op om te profiteren van de voordelen van een collectieve verzekering. Wilt u zich aanmelden voor een collectieve verzekering via de gemeente? Dit regelt u via gezondverzekerd.nl.

Bent u nog niet verzekerd bij De Friesland?

Dan kunt u in de volgende gevallen gedurende het jaar overstappen naar De Friesland:

  • U krijgt een nieuwe baan en uw nieuwe werkgever heeft een overeenkomst met ons afgesloten én u heeft op dit moment bij uw huidige zorgverzekeraar een collectieve verzekering via uw werk. U kunt zich online aanmelden voor een collectieve verzekering of contact met ons opnemen. 
  • U gaat verhuizen naar een gemeente waar wij een overeenkomst voor de AV Frieso Compleet mee hebben én u heeft op dit moment een collectieve zorgverzekering via uw gemeente afgesloten. 

Heeft u een vraag?

058 291 31 31

Maandag t/m vrijdag: 08.00-18.00 uur.


Of neem contact op via:

8.2 in de KlantenMonitor Zorgverzekering
540.400 klanten gingen u voor