Doorgaan naar hoofdinhoud

Doorlopende reisverzekering

Binnenkort op vakantie? Een fijn vooruitzicht, even lekker ontspannen weg. Of u nu langer met vakantie gaat of gewoon een weekendje weg, met de doorlopende reisverzekering van De Friesland gaat u goed voorbereid op pad en bent u altijd klaar voor de volgende vakantie.

Het is momenteel helaas niet mogelijk om een reisverzekering online af te sluiten. Onze excuses voor het ongemak.

Rosanne-klein Heeft u een vraag?

 • Met een AV Optimaal heeft u al een Doorlopende Reisverzekering van € 8,80 per jaar.
  *Dit is exclusief assurantiebelasting en poliskosten. Uw korting is € 19,95 per persoon per jaar.

 • Heeft u hulp nodig tijdens uw reis? U kunt over de hele wereld 24 uur per dag, 7 dagen per week rekenen op hulp via De Friesland Alarmservice.

 • De bijzondere sporten die meeverzekerd zijn, zijn parachutespringen, zweefvliegen, ballonvaren, paragliding, hanggliding, delta- en ultra lightvliegen, parapente, rugby, wedstrijdvaren op zee (behalve solovaren), wildwatervaren, alle wintersporten behalve schaatsen en sleeën door kinderen tot 14 jaar, bergwandelingen en of bergtochten.

 • Voor uw kinderen tot 5 jaar betaalt u geen premie voor de basisdekking. Voor een aanvullende module betaalt u wel premie voor uw kind.

 • U wilt voor 6 personen een doorlopende reisverzekering afsluiten? U betaalt voor maximaal 3 personen premie. Voor de overige medeverzekerden hoeft u geen premie te betalen.
  Er kunnen maximaal 10 personen op een reispolis verzekerd worden.

Complete reisverzekering

Altijd klaar voor de volgende vakantie

Bel met (058) 291 31 31

Heeft u hulp nodig tijdens uw reis? U kunt over de hele wereld 24 uur per dag, 7 dagen per week rekenen op hulp via De Friesland Alarmservice, door Eurocross. En ook extra verblijf-, communicatiekosten en een ongevallenverzekering vallen standaard onder de doorlopende reisverzekering van De Friesland.

Uitgebreide basisdekking

De doorlopende reisverzekering heeft een zeer uitgebreide basisdekking waaronder:

 • Vervoer en eventuele noodzakelijke medische begeleiding naar huis.
 • Toezenden van medicijnen.
 • Hulp bij het verwerken van de kosten bij ziekenhuisopname in het buitenland.
 • Extra kosten van noodzakelijk langer verblijf dan de voorgenomen vakantieperiode.
 • Reiskosten en verblijfkosten van iemand die u komt helpen als er geen familie ter plaatse is.
 • Noodzakelijke telefoonkosten tot € 125,-.
 • Hulp bij verlies of diefstal van reisdocumenten.
 • € 10.000,- bij overlijden of blijvende invaliditeit door een ongeval.
 • Bijzondere sporten zoals skiën standaard meeverzekerd (dit zit niet in de basisdekking van de kortlopende reisverzekering)

Aanvullende modules doorlopende reisverzekering

U kunt de basisdekking van uw doorlopende reisverzekering uitbreiden en u verzekeren zoals u zelf wilt:

 • Bagage
  Als u kiest voor een doorlopende reisverzekering, kunt u zelf bepalen of u uw bagage meeverzekert.
 • Geneeskundige kosten
  Geneeskundige kosten worden in het buitenland niet altijd (volledig) vergoed door uw zorgverzekeraar. Bijvoorbeeld wanneer de kosten in het buitenland hoger zijn dan de kosten van dezelfde of vergelijkbare zorg in Nederland. Heeft u een aanvullende zorgverzekering van De Friesland? Dan bent u verzekerd tegen hogere kosten voor geneeskundige zorg in het buitenland. Let op: een aanvullende verzekering budget biedt alleen dekking in Europa. Heeft u geen aanvullende zorgverzekering, dan doet u er verstandig aan de dekking geneeskundige kosten af te sluiten.
  Controleer altijd eerst hoe u voor geneeskundige kosten in het buitenland verzekerd bent bij uw huidige zorgverzekeraar. Uw eigen risico van de zorg is ook van toepassing in het buitenland. Controleer de vergoeding voor spoedeisende zorg in het buitenland van uw zorgverzekering bij De Friesland.
 • Hulp voor automobilisten
  Als u op vakantie pech heeft met uw auto, motor, aanhangwagen of caravan, of een ongeluk krijgt, zorgen wij voor het transport. En natuurlijk regelen we vervangend vervoer, zodat u uw vakantie gewoon voort kunt zetten.
 • Geld
  Geld is niet verzekerd in de basisdekking. U kunt het meeverzekeren tegen verlies en diefstal, tot een bedrag van € 750,- per polis.

Modules Pleziervaartuig en onderwatersport

Wilt u deze extra modules afsluiten? Neem dan telefonisch contact met ons op en en wij regelen het voor u.

 • Pleziervaartuigdekking
  Uw doorlopende reisverzekering kunt u uitbreiden met een extra module voor als u met uw boot op vakantie gaat, zodat u er ook spontaan op uit kunt.
 • Onderwatersport
  Duikt u regelmatig? Breid dan de dekking voor uw onderwatersportartikelen uit. Dit doet u door het bedrag van de standaarddekking van de bagage te verhogen met € 1.500,- of € 2.500,-.

Aanmelden

Neem voor het afsluiten van uw reisverzekering telefonisch contact met ons op via telefoonnummer (058) 291 31 31. De premies staan in het premieoverzicht.

Voorwaarden

Wilt u precies weten waarvoor u verzekerd bent? Lees de voorwaarden van de doorlopende en kortlopende reisverzekering.

Schade melden

Een ongeluk, ziekte of diefstal heeft uw vakantie verstoord? U kunt uw schade of medische kosten aan ons doorgeven. Wij leggen u graag uit hoe u uw schade aan ons kunt melden.

* Dit is exclusief assurantiebelasting en poliskosten.

Verzekeringskaart De Friesland Doorlopende Reisverzekering.