Zorgpas en polisblad

De veelgestelde vragen over uw zorgpas en het polisblad.

Veelgestelde vragen

Uw polis en polisblad voor 2023 vindt u in Mijn De Friesland. U kunt uw polisblad bekijken en printen. Bent u uw polisblad kwijt en wilt u van ons een kopie van uw polisblad? Neem dan contact met ons op.

Bent u op zoek naar de polisvoorwaarden? Bekijk de voorwaarden van de basisverzekering, aanvullende verzekeringen en tandartsverzekeringen.

Uw polisblad is uw officiƫle verzekeringsbewijs.

Vanaf 1 januari 2022 staat uw zorgpas in De Friesland App. U kunt de zorgpas meteen gebruiken als u de app download. Wilt u liever een pasje ontvangen? Vraag dan uw zorgpas aan via Mijn De Friesland.

Lees meer over het aanvragen van een nieuwe zorgpas.

De zorgpas is gecombineerd met de European Health Insurance Card (EHIC), de Europese Zorgpas. De EHIC is niet verplicht bij een verblijf in het buitenland, maar het kan u bij noodzakelijke medisch zorg veel tijd en ongemak besparen. Met de EHIC worden de kosten van de medische zorg vergoed volgens de wettelijke regels van het land waarin u tijdelijk verblijft. De EHIC geeft geen dekking als u naar het buitenland bent gegaan om daar een bepaalde medische behandeling te ondergaan.

Bekijk in welke landen de EHIC geldig is

De zorgpas en EHIC is geldig tot de datum die op de zorgpas vermeld staat. Lees meer over de zorgpas. Is uw basisverzekering bij ons beëindigd, dan is de kaart geldig tot de datum van beëindiging.

De zorgpas van De Friesland is gecombineerd met de European Health Insurance Card (EHIC), de Europese Zorgpas. De EHIC staat op de achterkant van uw zorgpas. Lees meer over de zorgpas.

U vindt uw relatienummer op uw zorgpas en uw polisblad of op uw bankafschrijving van De Friesland. Ook staat dit nummer in Mijn De Friesland. En in De Friesland App onder de knop Verzekering. Het relatienummer wordt soms ook polisnummer genoemd.

Heeft u een vraag?

058 291 31 31

Maandag t/m vrijdag: 08.00-18.00 uur.


Of neem contact op via:

klantwaardering op Independer
8.3 in de KlantenMonitor Zorgverzekering
607.300 klanten gingen u voor