Zorgpas

Heb je een vraag over de zorgpas of de European Health Insurance Card (EHIC)? Bekijk de veelgestelde vragen over je zorgpas.

Veelgestelde vragen

Je zorgpas staat in De Friesland App. Met de digitale zorgpas heb je de pas van jezelf en van je medeverzekerden altijd bij de hand. Je kunt de zorgpas meteen gebruiken als je De Friesland App downloadt. Je vindt de zorgpas in de app bij “Zorgpas” onder het kopje “Meer”.

Meer lezen over de zorgpas

De zorgpas van De Friesland is gecombineerd met de European Health Insurance Card (EHIC), de Europese Zorgpas. De EHIC staat op de achterkant van je zorgpas. Lees meer over de zorgpas.

Heb je nog een geldige ‘plastic’ zorgpas? Dan kun je deze gewoon blijven gebruiken tot de datum die op je zorgpas staat en zolang je bij ons verzekerd bent. De geldigheidsdatum staat op de achterkant van je zorgpas.

Je hoeft daarna geen nieuwe pas aan te vragen want je kunt je zorgpas vinden in De Friesland App.

Is je fysieke zorgpas gestolen, ben je jouw pas verloren of is je pas stuk? Je hoeft geen nieuwe pas aan te vragen. Je vindt je zorgpas in De Friesland App. Zo heb je jouw zorgpas en EHIC altijd bij de hand.

Wil je beslist een ‘echte’ zorgpas?

Dan kun je deze aanvragen via Mijn De Friesland.

Je zorgpas staat in De Friesland App. Je kunt de zorgpas meteen gebruiken als je de app download. Wil je liever een pasje ontvangen? Vraag dan je zorgpas aan via Mijn De Friesland.

Lukt het je niet om de app te downloaden?

Heb je de juiste Android of iOS versie om de app te kunnen downloaden? Kijk welke versie je nodig hebt om De Friesland App te downloaden. Je vindt daar ook de instructie om de app te activeren.

Wil je De Friesland App niet downloaden of heb je geen smartphone?

Vraag dan een nieuwe pas aan via Mijn De Friesland.

  1. Heb je alleen een aanvullende verzekering bij ons? Dan heb je een zorgpas van de verzekeraar waar je jouw basisverzekering hebt.
  2. Het kan zijn dat je geen klant meer bij ons bent. Je kunt nog wel van een aantal functies van de app gebruik maken maar de zorgpas(sen) werkt niet meer.
Ja, de zorgpas bestaat uit 2 delen. De voorkant is je zorgpas, de achterkant is de EHIC-pas. De EHIC is geldig in Europa en een aantal andere landen. Elke pas heeft een uniek nummer, deze staat op de achterkant.
De verzekeringnemer ziet de passen van alle medeverzekerden in zijn/haar De Friesland App. Je partner en kinderen vanaf 12 jaar kunnen zelf De Friesland App installeren en hebben dan de eigen zorgpas in de app.

Is je partner meeverzekerd op je polis? Een meeverzekerde ouder die zelf de app heeft, ziet hierin ook de passen van de kinderen.

De zorgpas is altijd geldig tot 31 december van het huidige jaar en wordt automatisch verlengd zolang  je klant bij ons bent.
Als je basisverzekering bij ons is stopgezet, dan is de zorgpas geldig tot en met de datum van beëindiging. De kosten van medische zorg ná die datum worden niet meer door ons vergoed.

Heb je een vraag?

(058) 291 31 31

Maandag t/m vrijdag: 08.00-18.00 uur.


Of neem contact op via:

8.7 in het Klanttevredenheidsonderzoek
584.000 klanten gingen jou voor
Independer score 8.2 Klantwaardering op Independer