Wijziging doorgeven

De veelgestelde vragen over het doorgeven van een wijziging.

Veelgestelde vragen

Het wijzigen van je verzekering kun je eenvoudig regelen via Mijn De Friesland. Of neem contact met ons op. Bekijk onze contactgegevens.

Je hoeft dit niet aan ons door te geven. Je geeft je verhuizing door aan de gemeente. Wij ontvangen de wijziging van de gemeente.

Je hoeft niets aan ons door te geven. Bij je oude huisarts, apotheek of tandarts geef je aan dat je veranderd bent van zorgverlener. Deze kan dan je dossier doorsturen naar je nieuwe zorgverlener.

Van harte gefeliciteerd met je zoon of dochter! Je kunt je baby eenvoudig bij ons aanmelden. Geef de aanmelding binnen 4 maanden na de geboorte aan ons door. Dit kan telefonisch, via je persoonlijke Mijn De Friesland omgeving of in ons servicepunt.

Lees meer over geboorte doorgeven

Geef je telefoonnummer aan ons door via Mijn De Friesland of neem contact op met ons. Bekijk onze contactgegevens.

Pas je e-mailadres aan in Mijn De Friesland of neem contact op met ons. Bekijk onze contactgegevens.

Pas je rekeningnummer aan in Mijn De Friesland of neem contact op met ons. Bekijk onze contactgegevens.

De Friesland heeft afspraken gemaakt met werkgevers, natuurorganisaties en ledenorganisaties. Met een collectieve verzekering ontvang je korting op de aanvullende (tandarts)verzekeringen die horen bij de Alles Verzorgd Polis en profiteer je van vele extra’s. In combinatie met de Zelf Bewust Polis is er geen collectiviteitskorting mogelijk. Bekijk onze collectieve verzekeringen.

Ik ben al verzekerd bij De Friesland

Voeg de collectiviteit zelf toe in Mijn De Friesland of neem contact met ons op om te profiteren van de voordelen van een collectieve verzekering.

Ik wil overstappen naar De Friesland

Je kunt je online aanmelden voor een collectieve verzekering of contact met ons opnemen. Je bent van harte welkom. Geef je aanmelding aan ons door voor 1 januari 2023. Wij zeggen automatisch je huidige zorgverzekering voor je op.

Collectiviteit wijzigen

Wil je een collectiviteit wijzigen of verwijderen? Pas het zelf aan in Mijn De Friesland of neem contact met ons op.

Het aanpassen van je vrijwillig eigen risico kun je regelen via Mijn De Friesland of neem contact op met ons. Bekijk onze contactgegevens.

Een overlijden hoef je niet aan ons door te geven. Wij krijgen het overlijdensbericht via de gemeente door. Daarna stoppen wij de zorgverzekering automatisch. Wil je het overlijden liever persoonlijk aan ons doorgeven? Je kunt altijd contact met ons opnemen. Bekijk onze contactgegevens.

Heb je een vraag?

(058) 291 31 31

Maandag t/m vrijdag: 08.00-18.00 uur.


Of neem contact op via:

8.7 in het Klanttevredenheidsonderzoek
584.000 klanten gingen jou voor
Independer score 8.2 Klantwaardering op Independer