Wijziging doorgeven

De veelgestelde vragen over het doorgeven van een wijziging.

Veelgestelde vragen

Het wijzigen van uw verzekering kunt u eenvoudig regelen via Mijn De Friesland. Of neem contact met ons op. Bekijk onze contactgegevens.

U hoeft dit niet aan ons door te geven. U geeft uw verhuizing door aan de gemeente. Wij ontvangen de wijziging van de gemeente.

U hoeft niets aan ons door te geven. Bij uw oude huisarts, apotheek of tandarts geeft u aan dat u veranderd bent van zorgverlener. Deze kan dan uw dossier doorsturen naar uw nieuwe zorgverlener.

Van harte gefeliciteerd met uw zoon of dochter! U kunt uw baby eenvoudig bij ons aanmelden. Geef de aanmelding binnen 4 maanden na de geboorte aan ons door. Dit kan telefonisch, via uw persoonlijke Mijn De Friesland omgeving of in één van onze servicepunten.

Lees meer over geboorte doorgeven

Geef uw telefoonnummer aan ons door via Mijn De Friesland of neem contact op met ons. Bekijk onze contactgegevens.

Pas uw e-mailadres aan in Mijn De Friesland of neem contact op met ons. Bekijk onze contactgegevens.

Pas uw rekeningnummer aan in Mijn De Friesland of neem contact op met ons. Bekijk onze contactgegevens.

De Friesland heeft afspraken gemaakt met werkgevers, natuurorganisaties en ledenorganisaties. Met een collectieve verzekering ontvangt u korting op de aanvullende (tandarts)verzekeringen die horen bij de Alles Verzorgd Polis en profiteert u van vele extra’s. In combinatie met de Zelf Bewust Polis is er geen collectiviteitskorting mogelijk. Bekijk onze collectieve verzekeringen.

Ik ben al verzekerd bij De Friesland
Voeg de collectiviteit zelf toe in Mijn De Friesland of neem contact met ons op om te profiteren van de voordelen van een collectieve verzekering.

Ik wil overstappen naar De Friesland
U kunt zich online aanmelden voor een collectieve verzekering of contact met ons opnemen. U bent van harte welkom. Geef uw aanmelding aan ons door voor 1 januari 2023. Wij zeggen automatisch uw huidige zorgverzekering voor u op.

Collectiviteit wijzigen
Wilt u een collectiviteit wijzigen of verwijderen? Pas het zelf aan in Mijn De Friesland of neem contact met ons op.

Het aanpassen van uw vrijwillig eigen risico kunt u regelen via Mijn De Friesland of neem contact op met ons. Bekijk onze contactgegevens.

Een overlijden hoeft u niet aan ons door te geven. Wij krijgen het overlijdensbericht via de gemeente door. Daarna stoppen wij de zorgverzekering automatisch. Wilt u het overlijden liever persoonlijk aan ons doorgeven? U kunt altijd contact met ons opnemen. Bekijk onze contactgegevens.

Heeft u een vraag?

058 291 31 31

Maandag t/m vrijdag: 08.00-18.00 uur.


Of neem contact op via:

8.3 in de KlantenMonitor Zorgverzekering
540.400 klanten gingen u voor