Openstaande bedragen

De meest gestelde vragen over openstaande bedragen. U wilt graag weten of en welk bedrag er voor u openstaat. En aan wie u moet betalen. Meestal moet u aan ons betalen, maar soms sturen wij de vordering door en moet u aan een incassobureau betalen.

Veelgestelde vragen

U bent nog verzekerd bij De Friesland

Is het bedrag overgedragen aan een incassobureau? Dan staat dat in uw financiële overzicht in Mijn De Friesland.

U bent niet meer verzekerd bij De Friesland    

Of er is een andere bijzondere situatie van toepassing. Neem dan contact met ons op.

Moet u aan ons betalen?

U kunt op verschillende manieren een openstaand bedrag betalen.

  1. Als verzekeringsnemer kunt u inloggen in Mijn De Friesland. Bekijk uw financiële overzicht en ga naar "Ik wil een openstaand bedrag betalen". U betaalt gemakkelijk via iDEAL.
  2. U kunt het bedrag ook zelf overmaken. Gebruik dan altijd het betalingskenmerk dat op de rekening staat. U vindt het betalingskenmerk op onze acceptgiro, rekening of in Mijn De Friesland. Heeft u geen kenmerk? Vermeld dan altijd uw polisnummer en een omschrijving van de betaling.
  3. Wilt u een betaalmail ontvangen? En bent u verzekeringsnemer, meeverzekerde partner of gemachtigde? Neem dan contact met ons op via (058) 291 31 31 van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur. Wij helpen u graag.

Moet u aan een incassobureau betalen?

U kunt in Mijn De Friesland in uw financiële overzicht bekijken aan welk incassobureau u de betaling moet overmaken. Hiervoor klikt u op "te betalen bedragen". Wilt u de hoogte weten van het openstaande bedrag? Neem dan contact op met het incassobureau.

 

Wij verwerken uw betaling binnen 3 werkdagen. Heeft u een betaling via iDEAL gedaan? Die verwerken we al binnen enkele minuten. U kunt in Mijn De Friesland kijken of uw betaling is verwerkt.

Heeft u een vraag?

058 291 31 31

Maandag t/m vrijdag: 08.00-18.00 uur.


Of neem contact op via:

8.3 in de KlantenMonitor Zorgverzekering
540.400 klanten gingen u voor