Doorgaan naar hoofdinhoud

Vervoerservice

U wilt zelf bepalen waar u gaat en staat. Moet u bijvoorbeeld naar een zorgverlener en heeft u niet altijd iemand die u kan halen of brengen? Of wilt u een bezoek brengen aan een vriend of vriendin? Maak dan gebruik van De Friesland Vervoerservice met een aantrekkelijke korting.

2e persoon gratis en korting

U krijgt als verzekerde van De Friesland op vertoon van uw zorgpas korting op taxivervoer door Flexitax. Daarnaast kunt u een tweede persoon gratis meenemen. U kunt hiermee in Friesland (behalve op de waddeneilanden) gehaald en gebracht worden. Via de vervoerservice van De Friesland betaalt u geen € 6,00 maar slechts € 5,25 per zone.

Het unieke van uw voordeel bij Flexitax

U wordt gehaald en gebracht, van deur tot deur;

  • Naast uw vervoer naar ziekenhuizen of Wlz-instellingen, kunt u ook gebruik maken van vervoer naar andere bestemmingen, bijvoorbeeld een bezoek aan familie of kennissen, de schouwburg of uw huisarts;
  • U krijgt korting en betaalt daarmee slechts € 5,25 per zone in plaats van € 6,00;
  • Begeleiders van rolstoelgebruikers kunnen gratis mee;
  • U kunt gratis een tweede persoon meenemen. Zo reist u met z'n tweeën voor de prijs van 1!

Flexitax is een taxivervoerssysteem van een aantal samenwerkende vervoersbedrijven. U kunt hiervan gebruikmaken wanneer u niet voldoet aan de voorwaarden voor ziekenvervoer vanuit de basisverzekering. Naast het vervoer naar de ziekenhuizen of Wlz-instellingen, kunt u ook van Flexitax gebruikmaken voor vervoer naar andere bestemmingen.

Voordeelvoorwaarden

  • Bel tenminste één uur voor de gewenste vertrektijd met telefoonnummer: 0900-580 0 580. Flexitax rijdt van 06.00 tot 24.00 uur. U kunt één of meerdere ritten boeken; voor vroege ritten moet u de dag vooraf boeken.
  • Geef - uw naam, - de gewenste vertrektijd, en het - vertrek- en bestemmingsadres op. De telefoniste vertelt u dan hoeveel het vervoer u gaat kosten (Geef hierbij aan dat u gebruik wilt maken van de vervoerservice van De Friesland). U kunt ook uw terugrit alvast boeken.
  • Flexitax haalt u met een kwartier speling vóór en ná de gevraagde vertrektijd op. Wilt u om 10.00 uur opgehaald worden, dan kan Flexitax dus tussen 09.45 en 10.15 uur voor de deur staan.

 

Rosanne-klein Heeft u een vraag?

560.000 klanten

568.000 klanten

De Friesland heeft 568.000 klanten.


Klanten geven een 8.3

Een 8.3 voor Klantcontacten

Klanten geven een 8.3 in de KlantenMonitor Zorgverzekeringen.