Sport op Basisscholen

Met Sport op Basisscholen leren we kinderen hoe belangrijk het is om goed voor hun lijf te zorgen en laten we ze zien hóe je dat doet.

Een gezonde en vitale samenleving

We doen meer dan alleen zorg verzekeren. Samen met partners uit de regio zoals Sport Fryslân en gemeenten organiseren we allerlei projecten en activiteiten voor een gezonde en vitale samenleving. Een mooi voorbeeld is hiervan Sport op Basisscholen.

Waarom Sport op Basisscholen?

Een belangrijke oorzaak van toenemend overgewicht onder kinderen is te weinig beweging. Al sinds 2011 zetten we ons samen met Sport Fryslân in voor beter bewegingsonderwijs in Friesland met behulp van vakleerkrachten.

Onderzoek laat zien dat wanneer je als kind aan sport doet, je dit als volwassene ook blijft doen. Het is dus erg belangrijk om op jonge leeftijd een gezonde basis te leggen. Díe basis leggen we met Sport op Basisscholen.

Tijdens de gymles gaan we ook altijd rennen en dan kun je al je energie kwijt

Vakleerkracht Nik vertelt

Op basisscholen in de gemeente Waadhoeke is Nik een graag geziene gast. Als hij gymles komt geven, klinkt er een enthousiast ‘Wat gaan we doen, meester Nik?’. Nik is vakleerkracht bij Sport op Basisscholen. Meer lezen over wat hij precies doet? Lees het interview in ons magazine fam.

In Friesland zijn 73 bevoegde vakleerkrachten en beweegprofessionals (buurtsportcoaches) actief.

Vakleerkracht Nik

Heb je een vraag?

(058) 291 31 31

Maandag t/m vrijdag: 08.00-18.00 uur.


Of neem contact op via:

8.7 in het Klanttevredenheidsonderzoek
584.000 klanten gingen jou voor
Independer score 8.2 Klantwaardering op Independer