Duurzame zorgverzekering

Wij gaan voor een duurzame samenleving. Doe je mee?

Wat maakt onze zorgverzekering duurzaam?

1. Gezonde en duurzame wereld

Samen vitaal leven is een optelsom van veel dingen. Zoals de omgeving waarin je leeft. We zetten ons in voor een gezonde en duurzame wereld. Vanuit ons moederbedrijf Achmea werken we samen aan talloze duurzame initiatieven. Hierdoor staan we in de top 4 van de meest duurzame verzekeraars (pdf, 2.7 MB).

2. Bewust beleggen in bedrijven

Het grootste deel van de premie die je betaalt, gebruiken we om de zorg te betalen. Ook reserveren we een bedrag dat we beleggen. We beleggen op een maatschappelijk verantwoorde manier. Daarbij gaan we in gesprek met bedrijven om het milieu zo min mogelijk te belasten.

3. Zorginstellingen helpen verduurzamen

De zorgsector zorgt voor 7 procent van de totale CO2-uitstoot in Nederland. We brengen daarom bij ziekenhuizen en andere zorginstellingen het duurzaam bouwen en verbouwen van panden onder de aandacht. Zo kijken we samen hoe we gebouwen klimaatvriendelijker kunnen krijgen.

4. Gezonde leefstijl

Bewust omgaan met je omgeving, goed voor jezelf zorgen en/of spaarzaam met voedsel om gaan; het draagt allemaal bij aan een duurzamere wereld. Wij ondersteunen onze klanten bij een gezondere en duurzame leefstijl. Dat doen we o.a. met ons vitaliteitsprogramma Samen Fitter.

5. Duurzame zorgpas

Sinds 2022 zit de zorgpas in onze De Friesland App. Zo hebben onze klanten altijd de pas bij de hand. Bovendien reduceren we zo een aanzienlijke hoeveelheid plastic. De zorgpas staat natuurlijk veilig achter een eigen gekozen inlog van de app.

6. Duurzame zorginkoop

Als grootste zorgverzekeraar in het Noorden werken we in de regio aan diverse (meerjaren)projecten die de zorg van de toekomst vormgeven, zoals Friesland Voorop. Ook bij de contractering met zorgpartners nemen we duurzaamheid mee. Je leest hierover meer in het Zorginkoopbeleid.

7. Klimaatbudget

Elke medewerker van Achmea ontvangt vanaf 2023 een eenmalige uitkering van € 2.500,- netto. Dit bedrag kunnen medewerkers besteden aan producten en diensten die een bijdrage leveren aan verduurzaming. En daarmee aan verbetering van het klimaat.

8. Speciaal voor natuurliefhebbers

Wij hebben het Groen & Fit collectief ontwikkeld voor natuurliefhebbers die er graag op uit gaan. De verzekerde ontvangt korting op de aanvullende premie én steunt de natuur. Als lid van een van de aangesloten natuurorganisaties profiteren onze verzekerden van veel voordelen. Hiermee ondersteunen we jong en oud om gezonde keuzes te maken en samen in beweging te komen. In 2021 doneerden wij € 7.000,- aan natuurorganisaties binnen dit collectief.

9. Natuurlijk kraampakket

Wij vinden het belangrijk dat je bij ons een duurzame keuze kunt maken. Daarom kun je bij ons ook kiezen voor een duurzamer kraampakket, naast ons standaard kraampakket. In ons duurzame kraampakket vind je herbruikbare en natuurlijke artikelen.

Onze missie:

Samen vitaal leven

Doe je mee?

Heb je een vraag?

058 291 31 31

Maandag t/m vrijdag: 08.00-18.00 uur.

Donderdag 14 december zijn wij tot 16.00 uur bereikbaar.


Of neem contact op via:

8.7 in het Klanttevredenheidsonderzoek
540.400 klanten gingen jou voor
Independer score 8.2 Klantwaardering op Independer