Duurzame zorgverzekering

Wij vinden het belangrijk de samenleving te verduurzamen. Samen met u. Doe je mee?

Wat maakt onze zorgverzekering duurzaam?

Gezonde en duurzame wereld

Samen vitaal leven is een optelsom van veel dingen. Zoals de omgeving waarin u leeft. We zetten ons in voor een gezonde en duurzame wereld. Vanuit ons moederbedrijf Achmea werken we samen aan talloze duurzame initiatieven. Hierdoor staan we in de top 4 van de meest duurzame verzekeraars (pdf).

Bewust beleggen in bedrijven

Het grootste deel van de premie die u betaalt, gebruiken we om de zorg te betalen. Ook reserveren we een bedrag dat we beleggen. We hebben begin 2021 de bewuste keuze gemaakt geen aandelen te kopen van bedrijven die veel CO2 uitstoten.

Zorginstellingen helpen verduurzamen

De zorgsector zorgt voor 7 procent van de totale CO2-uitstoot in Nederland. We brengen daarom bij ziekenhuizen en andere zorginstellingen het duurzaam bouwen en verbouwen van panden onder de aandacht. Zo kijken we samen hoe we gebouwen klimaatvriendelijker kunnen krijgen.

Gezonde leefstijl

Bewust omgaan met uw omgeving, goed voor uzelf zorgen en/of spaarzaam met voedsel om gaan; het draagt allemaal bij aan een duurzamere wereld. Wij ondersteunen onze klanten bij een gezondere en duurzame leefstijl. Dat doen we via onze community Samen Fitter en via ons fam. magazine.

Duurzame zorgpas

Sinds 2022 zit de zorgpas in onze De Friesland App. Zo hebben onze klanten altijd de pas bij de hand. Bovendien reduceren we zo een aanzienlijke hoeveelheid plastic. De zorgpas staat natuurlijk veilig achter een eigen gekozen inlog van de app.

Duurzame zorginkoop

Als grootste zorgverzekeraar in het Noorden werken we in de regio aan diverse (meerjaren)projecten die de zorg van de toekomst vormgeven, zoals Friesland Voorop. Ook bij de contractering met zorgpartners nemen we duurzaamheid mee. U leest hierover meer in het Zorginkoopbeleid.

Onze missie:

Samen vitaal leven

Doe je mee?

klantwaardering op Independer
8.3 in de KlantenMonitor Zorgverzekering
607.300 klanten gingen u voor