Onze visie op zorg

We willen dat onze burgers de zorg en ondersteuning krijgen die nodig is. Daarom investeren we in preventie, innovatie, goede zorg. Samen met verschillende partners in de zorg werken we aan het toegankelijk en betaalbaar houden van de zorg. Door preventie en het eerder signaleren van (gezondheids)problemen kunnen we de inzet van zorg voorkomen of verminderen. Tevens is de samenwerking tussen het sociaal en zorg domein daarin van belang.

Strategisch zorginkoopbeleid

Zorg dichterbij mensen en bij voorkeur digitaal en thuis. Zo brengen wij gezondheid dichterbij voor iedereen.

Zorg goed geregeld

We willen dat onze burgers de zorg en ondersteuning krijgen die nodig is. Daarom investeren we in preventie, innovatie, goede zorg en zetten ons in voor de strijd tegen corona.

Zorginnovatie

Innovaties in de zorg zijn van groot belang. Als De Friesland doen we veel aan innovatie projecten, deelnemingen en initiatieven.

Regiobeeld en regioplan

Vanuit de opgaven uit het Integraal Zorgakkoord werken we samen met onze partners aan een regiobeeld en regioplan voor Friesland.

Transformatieplannen

Goede en betaalbare zorg willen we ook in de toekomst beschikbaar houden. Heeft u een voorstel waarmee we een impactvolle transformatie van de zorg kunnen realiseren?

8.7 in het Klanttevredenheidsonderzoek
584.000 klanten gingen jou voor
Independer score 8.2 Klantwaardering op Independer