Declaratie en controle

VECOZO

U levert uw declaraties digitaal aan via het Elektronisch Declaratie Portaal (EDP). Deze declaraties worden versleuteld via internet naar De Friesland gestuurd.

Voordeel elektronisch declareren VECOZO

Uw voordeel bij elektronisch declareren via VECOZO op een rij:

  • snelle automatische verwerking;
  • kans op foute declaraties zeer klein, door de strikte structuur van de declaratiebestanden;
  • alle declaraties kunnen in één keer en op dezelfde manier worden ingediend.

Ga naar VECOZO

Vragen over declaraties

Heeft u vragen over uw declaraties? U kunt voor declaraties over 2019 contact opnemen met de zorgverlenerslijn op (071) 751 00 99 of uw vraag stellen via mail. Voor een vraag over 2018 of eerdere jaren kunt u contact opnemen met De Friesland op (058) 291 31 31.

Stel uw vraag via mail

AGB-codes

De AGB-code (Algemeen GegevensBeheer-code) is hét identificatiemiddel van zorgaanbieders in het elektronische declaratieverkeer. Zonder deze landelijke code kunnen elektronische declaraties niet door zorgverzekeraars verwerkt worden.

Vektis

Vektis beheert de registratie en het onderhoud van de AGB-codes en de bijbehorende zorgaanbiedergegevens van de zorgverzekeraar. U kunt een AGB-code opvragen via de website agbcode.nl.

Naar de website agbcode.nl

Materiële controle 

De materiële controle wordt uitgevoerd om te voldoen aan onze wettelijke, maar ook maatschappelijke verplichting om de schadelast te beperken. U leest hier op welke wijze wij invulling geven aan deze verplichting. Naast onze controleplannen vindt u hier tevens de spelregels betreffende materiële controle.

Meer informatie over materiële controle

Rekeningnummer doorgeven

De backoffice wordt verzorgd door Zilveren Kruis. U kunt uw rekeningnummer (IBAN) doorgeven via het formulier van Zilveren Kruis.

Geef uw rekeningnummer door

Machtigingen farmacie en hulpmiddelen

Voor een aantal genees- en hulpmiddelen is vooraf toestemming nodig van ons. U vraagt uw machtiging gemakkelijk online aan.

Machtiging aanvragen

"" hoogste klantwaardering op Independer
8.0 in de KlantenMonitor Zorgverzekering
558.000 klanten gingen u voor