Visiedocumenten

Om goede zorg toegankelijk te houden zijn hervormingen en innovaties nodig. Hoe wij zorg in de toekomst zien? U leest hier welke ontwikkelingen voor een positieve verandering kunnen zorgen.

Organisatie van de huisartsenzorg in Friesland

De zorgvraag die op huisartsen afkomt, neemt toe en verandert. Kernpunten in ons beleid zijn:

  • het verder ontwikkelen van de rol van de huisarts als poortwachter van de zorg
  • de vorming van Huisartsen Samenwerkingsverbanden (HAS’en)
  • het realiseren van anderhalvelijnszorg/gezondheidscentra
  • ondersteuning door praktijkmanagers

Meer informatie

Lees in de uitnodiging ‘Visie op de anderhalvelijnszorg’ (pdf) welke initiatieven we willen ontplooien en lees ook de nieuwsbrief met de eerste resultaten (pdf).

Anderhalvelijnszorg

Anderhalvelijnszorg combineert kenmerken van eerstelijnszorg en tweedelijnszorg. De anderhalvelijnszorg kan in iedere regio in Friesland een schakel vormen tussen de generalistische en de specialistische zorg en een belangrijke rol spelen bij het voorkomen of uitstellen van opnamen van patiënten in de tweede lijn.

Meer informatie

Lees hier de visie (pdf) en visie bijlage (pdf) die in samenwerking met een aantal Friese huisartsen tot stand is gekomen.

Hervorming langdurige zorg

De Friesland speelt in op toekomstige ontwikkelingen in de langdurige zorg door zich te onderscheiden op regionaal niveau. Daarbij kijken we over de grenzen van de zorg heen en realiseren we een integrale samenwerking tussen de relevante partijen.

Lees meer over de Wet langdurige zorg op de website van Zorgkantoor Friesland

Geboortezorg

De Friesland wil met deze visie een daling van het hoge perinatale sterftecijfer in Friesland bereiken. Daarbij zijn verbetering van de samenwerking en afstemming tussen zorgverleners binnen de geboortezorg essentieel.

Independer score 8.1 klantwaardering op Independer
8.2 in de KlantenMonitor Zorgverzekering
550.450 klanten gingen u voor