Kinderen zijn de toekomst

Wist je dat 1 op de 7 kinderen overgewicht heeft? Dat de norm 1 uur bewegen per dag is en 90% van de kinderen dit niet haalt? En wist je dat 85% van de diabetes type 2 patiënten gewoon voorkomen kan worden door een gezonde levensstijl? Best schrikbarend!

Jong geleerd is oud gedaan

Daarnaast kreeg in 2010 maar 7% van de kinderen in Friesland les van een vakleerkracht. Kortom, het was tijd voor een interventie. Sinds 2011 is het initiatief Sport op Basisscholen bezig om het bewegingsonderwijs in Friesland te verbeteren met de hulp van vakleerkrachten en voedingsprogramma’s. Want kinderen zijn de toekomst, en als kinderen van jongs af aan sporten is de kans dat ze dit op latere leeftijd blijven doen een stuk groter. Sporten is niet alleen gezond, maar bevordert ook de motoriek, het leer- en concentratievermogen en zorgt ervoor dat kinderen met plezier hun talenten ontwikkelen. Vakleerkracht Menco legt in het filmpje uit wat Sport op Basisscholen precies is en laat zien hoe een gymles er tegenwoordig uit ziet.

Bekijk de video over Sport op Basisscholen op Youtube

Gerelateerde artikelen

Het verhaal van meneer Habraken

De generatietuin

De generatietuin van meneer Habraken zorgt voor verbinding tussen jong en oud. Iedereen mag ervan genieten.
Lees meer over deze sportlessen

Meer Bewegen voor Ouderen

Mevrouw Bootsma-Dijkstra is zo vlug als water en met 77 jaar 1 van de oudste juffen. Haar les? Meer Bewegen voor Ouderen.
Bekijk de tips om naar buiten te gaan

Hoe vaak kom jij buiten?

Soms is het lastig om regelmatig naar buiten te gaan. 3 handige tips voor meer frisse lucht, bewegen en tot rust komen.
Independer score 8.1 klantwaardering op Independer
8.3 in de KlantenMonitor Zorgverzekering
607.300 klanten gingen u voor