Samenwerken met Sport Fryslân

Sport Fryslân en De Friesland hebben hetzelfde doel: een vitale samenleving waarin iedereen kan bewegen en meedoen.

Samen vitaal leven

We doen meer dan alleen zorg verzekeren. We willen mensen inspireren om gezond te leven, door bijvoorbeeld lekker te bewegen. Of je nu jong of al wat ouder bent, gezond of iets minder vitaal.

We werken samen met partners uit de regio zoals Sport Fryslân. En organiseren allerlei projecten en activiteiten voor een gezonde en vitale samenleving.

Sport op Basisscholen

Door de inzet van vakleerkrachten zorgen we voor beter bewegingsonderwijs en fitte kinderen. Met als resultaat een betere motorische ontwikkeling, hoger concentratievermogen, meer zelfvertrouwen en betere sociale vaardigheden bij kinderen. Ook organiseren we allerlei activiteiten op scholen, zoals het James Bond spel en het Fries Kampioenschap Tikkertje.

Meer over Sport op Basisscholen

Fittest voor ouderen

We organiseren in meerdere gemeenten in Friesland gratis bijeenkomsten waar 65-plussers een Fittest kunnen afnemen. De Fittest bestaat onder andere uit een conditietest, bloeddruk- en hartslagmeting en we onderzoeken of er een verhoogd valrisico is. Na afloop krijgen deelnemers een advies op maat hoe men kan gaan werken aan eigen doelen.

Lees meer over Fittesten

Ledenactie

Bewegen en meedoen is van belang om lekker in je vel te zitten. Daarom willen we mensen motiveren om lid te worden van een vereniging. Bovendien is het een fijne manier om mensen te ontmoeten. Samen met Sport Fryslân helpen we verenigingen om nieuwe leden te werven. Nieuwe leden zijn de aanwas van nieuw talent: de toppers van de toekomst.

"De Friesland en Sport Fryslân geloven in de kracht van dagelijks bewegen en een gezonde leefstijl. We zetten beide sterk in op preventie. Daarom is De Friesland een ijzersterke en kerngezonde partner voor ons. Met sterke netwerken, veel kennis en professionaliteit."

Anne Jochum de Vries | Directeur/bestuurder Sport Fryslân

Heb je een vraag?

(058) 291 31 31

Maandag t/m vrijdag: 08.00-18.00 uur.


Of neem contact op via:

8.7 in het Klanttevredenheidsonderzoek
584.000 klanten gingen jou voor
Independer score 8.2 Klantwaardering op Independer