Friese Preventieaanpak

Door preventie en het eerder signaleren van (gezondheids-)problemen kunnen we de inzet van zorg voorkomen of verminderen.

Samen werken aan een gezond en gelukkig leven

Binnen de Friese Preventieaanpak willen we een goede gezondheid en een gelukkig leven met gelijke kansen voor iedereen in Friesland. Een vitalere mienskip dus waardoor mensen minder zorg nodig hebben. De Friese Preventieaanpak is dé grootste samenwerking op het gebied van preventie in Friesland.

Wat is de Friese Preventieaanpak?

Via de Friese Preventieaanpak werken wij samen met (kennis)organisaties, GGD Fryslân en alle 18 Friese gemeenten aan preventie in Friesland. Hierbij zetten we gezamenlijk sterk in op preventie in brede zin: ‘van voorkomen dat’ tot ‘voorkomen van erger’.

Er is aandacht voor allerlei factoren die hiermee samenhangen. Denk aan iemands leefstijl, leefomgeving, opvoeding, financiële ruimte, zorg en voorzieningen.

Een goede gezondheid en welzijn met gelijke kansen voor iedereen in Friesland

Onze ambitie

Door met elkaar samen te werken, willen wij lokale initiatieven op het gebied van preventie versterken, verbinden en verbeteren. “De plek waar je geboren wordt, kan veel impact hebben op de kwaliteit van de rest van je leven. Met deze aanpak willen we ervoor zorgen dat iedereen in Fryslân gelijke kansen heeft op een gezond en gelukkig leven. Dat doen we door te onderzoeken wat werkt, te delen wat werkt en te doen wat werkt”, vertelt Anneke Meijer, programmamanager Friese Preventieaanpak. 

Meer weten? Ga naar de website van de Friese Preventieaanpak.

Heb je een vraag?

(058) 291 31 31

Maandag t/m vrijdag: 08.00-18.00 uur.


Of neem contact op via:

8.7 in het Klanttevredenheidsonderzoek
584.000 klanten gingen jou voor
Independer score 8.2 Klantwaardering op Independer