Historie

De Friesland is met ruim 565.000 verzekerden de 5e zorgverzekeraar van Nederland. De geschiedenis van De Friesland gaat ver terug in de tijd. Al aan het begin van de 19e eeuw ontstonden de eerste ziekenkassen: de voorlopers van de ziekenfondsen en later zorgverzekeraars.

De geschiedenis van De Friesland begint in 1815 met de oprichting van het onderlinge zieken- en begrafenisfonds Regt door Zee. In de loop der tijd fuseren allerlei Friese fondsen en uiteindelijk ontstaat in 1990 De Friesland Zorgverzekeraar. Onze historie ligt weliswaar in Friesland, maar inmiddels hebben wij in elke Nederlandse gemeente verzekerden. Maar met ruim 60% marktaandeel blijft Friesland een belangrijke thuisbasis.

De Friesland bepaalt zijn eigen koers

Sinds 1 januari 2012 maakt De Friesland deel uit van het Achmea-concern. Eind 2017 is binnen Achmea de divisie De Friesland samengegaan met de divisie Zilveren Kruis. Hierdoor ontstond één zorgdivisie waarin naast de zorgverzekeringsactiviteiten van de merken Zilveren Kruis, Interpolis, ProLife, Avéro en OZF, nu ook die van De Friesland en FBTO vallen. Deze samenvoeging heeft geen gevolgen voor klanten. De Friesland en FBTO Zorg blijven gewoon gevestigd in Leeuwarden. De samenvoeging was nodig om toekomstige uitdagingen het hoofd te bieden. Een grote sterke organisatie is nodig om te investeren in de noodzakelijke zorgvernieuwing en te voldoen aan de nationale en internationale eisen die worden gesteld aan financiële instellingen. De Friesland Zorgverzekeraar gaat door als merk met een zelfstandige koers binnen het Achmea-concern.

Independer score 8.1 klantwaardering op Independer
8.2 in de KlantenMonitor Zorgverzekering
550.450 klanten gingen u voor