Doorgaan naar hoofdinhoud

Beëindiging Innovatiefonds De Friesland Zorgverzekeraar

Zorgverzekeraars houden financiële reserves aan zodat ze altijd genoeg geld in kas hebben. Dat was vroeger ook al zo bij de vrijwillige ziekenfondsverzekering. Toen de overheid in 1986 een particuliere standaardverzekering wettelijk vastlegde, werd de vrijwillige ziekenfondsverzekering opgeheven. De Friesland besloot samen met andere zorgverzekeraars om de overgebleven reserves te besteden aan nieuwe initiatieven in de gezondheidszorg. De Friesland Zorgverzekeraar heeft hiervoor sinds 1999 Het Innovatiefonds van De Friesland ingezet.

2018: afronding bestedingen reserves

Met andere zorgverzekeraars is afgesproken om de reserves van de voormalige vrijwillige ziekenfondsen in 20 jaar tijd te besteden. We zijn in 1999 gestart, 2018 was daarom het laatste jaar waarin we de reserves als middelen hebben toegekend.

Wat betekent dit voor nieuwe projectaanvragen?

U kunt geen aanvragen meer indienen bij het Innovatiefonds. Vrijwel alle projecten die wij ondersteund hebben, zijn inmiddels afgerond. Heeft u wel een plan om de zorg nog beter te maken? Wellicht biedt Stichting De Friesland mogelijkheden.

Contact met het Innovatiefonds

Heeft u een vraag over deze beëindiging? Neem dan contact op met Jacqueline Vissers of Henderika Terpstra-Sieperda.

Projecten Innovatiefonds

Wij zijn trots op de projecten die wij in deze 20 jaar mochten ondersteunen. Lees meer over de meest recente projecten van het innovatiefonds


Rosanne-klein Heeft u een vraag?

560.000 klanten

568.000 klanten

De Friesland heeft 568.000 klanten.


Klanten geven een 8.3

Een 8.1 voor Klantcontacten

Klanten geven een 8.1 in de KlantenMonitor Zorgverzekeringen.