Innovatiefonds De Friesland is beƫindigd

De afgelopen 20 jaar hebben we met ons Innovatiefonds veel mooie projecten mogen ondersteunen. 2018 was het laatste jaar waarin we onze reserves hebben toegekend aan zorgprojecten. Momenteel zijn er nog een aantal projecten van het Innovatiefonds die doorlopen.

Wat betekent dit voor nieuwe projectaanvragen?

U kunt geen aanvragen meer indienen bij het Innovatiefonds. Heeft u wel een innovatief idee of voorstel om de zorg te verbeteren en bent u op zoek naar een financiële bijdrage? Wellicht biedt Stichting De Friesland mogelijkheden.

Het ontstaan en beëindigen van het Innovatiefonds

Zorgverzekeraars houden financiële reserves aan zodat ze altijd genoeg geld in kas hebben. Dat was vroeger ook al zo bij de vrijwillige ziekenfondsverzekering. Toen de overheid in 1986 een particuliere standaardverzekering wettelijk vastlegde, werd de vrijwillige ziekenfondsverzekering opgeheven. De Friesland besloot samen met andere zorgverzekeraars om de overgebleven reserves te besteden aan nieuwe initiatieven in de gezondheidszorg. De Friesland heeft hiervoor sinds 1999 Het Innovatiefonds van De Friesland ingezet. Met andere zorgverzekeraars is afgesproken om de reserves van de voormalige vrijwillige ziekenfondsen in 20 jaar tijd te besteden. We zijn in 1999 gestart, 2018 was daarom het laatste jaar waarin we de reserves als middelen hebben toegekend.

Contact met het Innovatiefonds

Heeft u een vraag over deze beëindiging? Neem dan contact op met Jacqueline Vissers of Henderika Terpstra-Sieperda.

Heeft u een vraag?

058 291 31 31

Maandag t/m vrijdag: 08.00-18.00 uur.


Of neem contact op via:

Independer score 8.1 klantwaardering op Independer
8.2 in de KlantenMonitor Zorgverzekering
550.450 klanten gingen u voor