Fam. magazine van De Friesland

De Friesland wil mensen motiveren om gezond te eten, bewegen en te leven. In ons (digitale) magazine de Fam. delen we volop inspiratie en tips op het gebied van gezondheid en vitaliteit. We delen bijzondere verhalen over krachtige mensen en we leggen zorginhoudelijke onderwerpen eenvoudig uit.

Heb je een verzoek of een vraag voor de redactie? Mail dan naar fam@defriesland.nl.

Fam. winter 2020

Mark vertelt hoe hij zijn verslaving overwon en zich nu inzet om de wereld een stukje cleaner te maken. Vraagt Lisa onze Epke het hemd van het lijf. En geven we antwoord op de meest gestelde vragen van onze leden.

Fam. najaar 2020

In deze Fam. drie dames die de oceaan trotseren voor het vrouwenhart. In ‘wat mankeert jou’ vertelt Gerlof dat hij maar liefst 72 keer geopereerd is. En we vroegen we drie mensen om te reageren op de stelling over alternatieve behandelingen.

Fam. zomer 2020

In deze Fam. vertelt familie Dijkstra over de bijzondere samenstelling van hun gezin, gaan we langs bij een familie waar de liefde voor het boerenleven in de genen zit én bieden we slimme hulp bij het stoppen met roken.

Fam. voorjaar 2020

Het coronavirus raakt ons allemaal. Daarom staan we in deze Fam. graag stil bij hoe we ondanks dit nare virus, toch met elkaar in verbinding kunnen blijven. Hoe we goed voor onszelf én voor elkaar kunnen zorgen.

Fam. winter 2019

De Fam. prikkelt, inspireert, informeert en verrast. Ze geeft inzicht in zorgkosten en wachtlijstbemiddeling, maar vertelt vooral verhalen. Lees bijvoorbeeld over Ciska, die samen met haar twee meervoudig gehandicapte kinderen een groot avontuur aangaat. 

Fam. najaar 2019

Petra, Esther en Christina leven met het borstkankergen BRCA 1. En wat doe je dan? Een drieluik over hoe één gen-mutatie je leven op z’n kop zet. Dit en meer lees je in de nieuwe Fam.

Fam. zomer 2019

Bewegen is leuk! Hoe leuk? Dat vertellen Erik, Patrick en Manon. Telgen uit een roemrucht Fries Kaatsgeslacht. Lees het verhaal van Sophie, die ondanks haar beperking toch in staat is om lekker te sporten. Of dans mee met Parkinsonpatiënten.

Fam. voorjaar 2019

We zetten je graag aan het denken met een prikkelende stelling. Wat vind jij? Mag de zorg zich met de ongezonde levensstijl van mensen bemoeien? We vroegen het drie experts. Benieuwd? Dit en nog veel meer lees je in de Fam.!

Fam. najaar 2018

Toeval of zit het in de familie? Janna en haar vier kinderen werken allemaal in de zorg. Bijzonder! Anja en Gees kennen elkaar niet, maar trokken de stoute schoenen aan en maakten samen een wandeling. Wat zijn ze over elkaar te weten gekomen?

Fam. zomer 2018

Hoe ga je verder na een herseninfarct? Wilco vertelt zijn bijzondere verhaal. Bejaard en achter de geraniums? No way! Klaas is 99 jaar en elke week ligt hij in het zwembad. Verandert de rol van de huisarts? We vroegen het drie experts.

Independer score 8.1 klantwaardering op Independer
8.0 in de KlantenMonitor Zorgverzekering
550.450 klanten gingen u voor