Het Nieuwe Gezonde Werken

Blijvend gezond werken is alleen mogelijk in een gezonde organisatiecultuur waarin medewerkers zelf verantwoordelijkheid nemen voor hun gezondheid en vitaliteit en hun gedrag hierop aanpassen. Gezond gedrag is een vaardigheid, dat alleen aangeleerd kan worden door structurele innerlijke verandering. Kennis, inzicht, doorzettingsvermogen en leerervaringen zijn van cruciaal belang om gedrag op lange termijn duurzaam te veranderen. Met Het Nieuwe Gezonde Werken, gebaseerd op de filosofie van Pim Mulier, zetten we in op het blijvend veranderen van gedrag, door nieuwe, gezonde routines en gewoontes aan te leren.
Het programma bestaat uit vier modules die als totaalpakket, maar ook los van elkaar afgenomen kunnen worden:
""

24h training gezond gedrag

Een 24 uur durende kennismaking met Het Nieuwe Gezonde werken.
24H training Gezond Gedrag
""

Voeding

Voeding heeft niet alleen invloed op de fysieke gesteldheid, maar ook op het energieniveau en daarmee de productiviteit. In de module “voeding” ligt de focus op het objectief verbeteren van de voedingskeuzes en de voedingsinname. Deelnemers aan deze module krijgen inzicht in het effect van voeding op hun energieniveau en advies bij het maken van slimme voedingskeuzes.
""

Functioneel bewegen en trainen

Bijna 80% van de mensen die begint met sporten, traint te intensief. Hierdoor hebben de trainingen niet het gewenste en verwachte effect. Tijdens de module ‘functioneel bewegen en trainen’ wordt inzicht gegeven in gezond en effectief beweeg- en sportgedrag. In de training zijn twee routes mogelijk; functioneel bewegen en training op taakniveau (op het werk) of op sportief niveau (gezondheid/recreatie/sport).
""

Actief leven en werken

Zitten is het nieuwe roken. Mensen die veel of langdurig zitten ontwikkelen aandoeningen, zoals hart-en-vaat ziekten, diabetes en andere stofwisselingsziektes. Het is daarom belangrijk om zowel op het werk als privé een actief leven te stimuleren.

Binnen de module “actief leven en werken” wordt ingezet op het verminderen van het aantal zituren en het vergroten van de hoeveelheid actieve tijd (in minuten) per (werk)dag. Ook wordt de fysieke fitheid in deze module aan de kaak gesteld, om zo het nadelige gezondheidseffect van passief werken te beperken.

""

Burn-out

1/3 van alle medewerkers heeft een slaapverstoring en loopt daardoor grote gezondheidsrisico’s. Te weinig slaap kan niet alleen leiden tot depressies, gewichtstoename en concentratieproblemen, maar verhoogt ook de kans op een hartaanval, hoge bloeddruk en beroertes.

Deelnemers aan deze module leren zelf regie te nemen en te houden op de indeling van hun dag, om zo een goede balans te creëren tussen ontspanning en inspanning. Een goede balans zorgt er namelijk voor dat medewerkers productiever en scherper zijn en dat ze ook meer plezier hebben in hun werk.

Klantervaringen

Caparis

Naast De Friesland is een aantal van onze zakelijke relaties gestart met het vitaliteitsprogramma. Zij hebben als doel om de leefstijl van de medewerkers structureel te veranderen.

Lees hier het interview van Caparis in de Leeuwarder Courant (pdf, 604 KB)

8.2 in de KlantenMonitor Zorgverzekering
540.400 klanten gingen u voor