Veelgestelde vragen collectieve zorgverzekering

Heb je als werkgever een vraag over een collectieve zorgverzekering van De Friesland? Wij hebben een overzicht van de veelgestelde vragen over de collectieve zorgverzekeringen van De Friesland voor je op een rij gezet.

Vanaf 1 januari 2023 vervalt de collectiviteitskorting op de basisverzekering
De Tweede Kamer is akkoord gegaan met het wetsvoorstel van de minister van Volksgezondheid om de collectiviteitskorting op de basisverzekering af te schaffen. Alle zorgverzekeraars in Nederland zijn wettelijk verplicht deze wijziging door te voeren. Voor jouw werknemers betekent dit dat de collectiviteitskorting op de basisverzekering per 1 januari 2023 komt te vervallen.

Korting op aanvullende verzekeringen blijft bestaan
Deze wetswijziging geldt niet voor korting op aanvullende (tand)verzekeringen. Jouw werknemers blijven profiteren van de korting op de aanvullende (tand)verzekering en alle andere voordelen die een collectieve verzekering bij De Friesland biedt.

De Friesland biedt je werknemers een goede zorgverzekering voor een lage premie. Je werknemer kan kiezen uit verschillende aanvullende zorg- en tandverzekeringen.

De collectiviteitskorting op de basisverzekering en aanvullende verzekeringen geldt ook voor de partner en thuiswonende gezinsleden van je werknemer.

Er moeten minimaal 10 verzekerden deelnemen. Deelnemende partners en/of kinderen van de werknemers worden meegeteld.
Je kunt hiervoor contact opnemen met de Ondernemersdesk via ondernemersdesk@defriesland.nl.

IPA

IPA staat voor Individuele Premie Afdracht. Jij en je werknemers ontvangen korting op de premie als je een collectief afsluit bij De Friesland. Het kortingspercentage is afhankelijk van het verzekerden dat deelneemt aan het collectief. Wil je weten wat voor jou de kortingsmogelijkheden zijn? Neem contact op met de Ondernemersdesk via (058) 291 33 88.

CPA

CPA staat voor Collectieve Premie Afdracht. Je kunt als werkgever kiezen om namens je werknemers de zorgpremie af te dragen aan De Friesland. Wij zorgen ervoor dat je een premieoverzicht op kunt vragen via Mijn Collectief. Je kunt de premie inclusief de vooraf bepaalde korting verrekenen met het salaris van je werknemers.

8.7 in het Klanttevredenheidsonderzoek
584.000 klanten gingen jou voor
Independer score 8.2 Klantwaardering op Independer