Veelgestelde vragen aan- en afmelden collectieve verzekering

Een overzicht van de veelgestelde vragen over het aan- en afmelden voor je werknemer voor een collectieve zorgverzekering van De Friesland.

Je kunt je medewerkers op verschillende manieren aan- en afmelden.

Verzekerd bij De Friesland

Zijn je werknemers (en/of hun gezinsleden) al verzekerd bij De Friesland? Je kunt dan online je werknemers en hun gezinsleden aan- en afmelden voor de collectiviteit via Mijn Collectief.

Niet verzekerd bij De Friesland

Zijn je werknemers (en/of hun gezinsleden) niet verzekerd bij De Friesland? Je werknemers kunnen zich online aanmelden of een offerte aanvragen. Dit kan via (058) 291 31 31 of klantenservicedefriesland@defriesland.nl. Bij de offerte sturen we een aanmeldingsformulier mee.

Dat kan op verschillende momenten.

Al verzekerd bij De Friesland

Is je werknemer (en/of zijn/haar gezinsleden) al verzekerd bij De Friesland? Dan kan hij/zij in de lopende maand of per de eerste van iedere volgende maand aangemeld worden voor de collectieve verzekering.

Nog niet verzekerd bij De Friesland

Is je werknemer nog niet verzekerd bij De Friesland? Hij/zij kan per 1 januari van het volgende jaar overstappen.

Collectief via vorige werkgever

Is je werknemer collectief verzekerd via een vorige werkgever? Een nieuwe medewerker die via zijn/haar vorige werkgever collectief verzekerd was bij een andere verzekeraar, kan tussentijds overstappen naar De Friesland en per de eerste van de volgende maand deelnemen aan de collectieve overeenkomst.

  • Treedt je werknemer vanaf de eerste van de maand in dienst? Dan wordt hij/zij op deze datum ingeschreven in de collectiviteit.
  • Treedt je werknemer halverwege de maand in dienst? Dan wordt hij/zij ingeschreven op de eerste van de volgende maand.
8.7 in het Klanttevredenheidsonderzoek
584.000 klanten gingen jou voor
Independer score 8.2 Klantwaardering op Independer