Geslaagde eerste editie van FestiVitaal!

Op 29 oktober was het zover: het beweeg & doe festival FestiVitaal vond plaats in recreatiegebied De Heide in Heerenveen. De dag stond in het teken van een gezonde en vitale leefstijl. Voor jong en oud was er van alles te doen. Bijna 4000 bezoekers hebben genoten van leuke workshops, actieve clinics, demonstraties en boeiende lezingen op het gebied van muziek & dans, natuur & gezondheid, voeding en beweging.
 
""

Impressie FestiVitaal 2018

De eerste editie van FestiVitaal was geweldig. We nemen je graag nog even mee terug naar FestiVitaal 2018, bekijk hier de aftermovie.

Fun voor kids

De kids komen tijd tekort met de kook-, knutsel- en dansworkshops, het uitproberen van verschillende sporten, verrassende demonstraties, zweven in de zweefmolen en nog veel meer!

Natuur & Gezondheid

Ontdek de wereld om je heen op het gebied van natuur en gezondheid. Maak kennis met nieuwe innovaties op het gebied van zorg, struin de gezondheidsmarkt af of zoek verdieping bij verschillende boeiende sprekers.

Beweging & Sport

Vol of slank, jong en oud, afgetraind of pas gestart: bewegen en sporten is voor iedereen. Ontdek en probeer nieuwe manieren van bewegen op FestiVitaal.

Muziek & Dans

Luisteren, meezingen, dansen en genieten doe je op FestiVitaal bij de verschillende acts op het hoofdpodium én op andere verrassende plekken op het festivalterrein.

Voeding

Culinair genieten doe je tijdens FestiVitaal bij een van de foodtrucks op de foodmarket. Er is een ruim aanbod aan streetfood dus je vindt hier voor ieder wat wils. Gezond en lekker natuurlijk!

Plattegrond FestiVitaal

Een overzicht waar alle activiteiten op het FestiVitaal plaatsvinden.

Download de plattegrond (pdf)

Programma FestiVitaal

U wilt weten wanneer welke activiteit plaatsvindt?

Download het programmaoverzicht (pdf)

Huisregels FestiVitaal

Recreatiegebied De Heide is een prachtig natuurgebied. Dat willen we graag zo houden. Als organisatie doen we er alles aan, om de hinder aan het recreatiegebied tot een minimum te beperken. We vragen onze bezoekers om ook zo te handelen. Helpen jullie mee?

Bekijk hier de FestiVitaal huisregels

Route en parkeren

Woon je in de buurt? Kom dan vooral op de fiets naar De Heide, ten zuidwesten van Heerenveen. Woon je wat verder weg en kom je met de auto? Parkeer dan bij het Abe Lenstra Stadion. Voor jou begint FestiVitaal daar! We brengen je snel en comfortabel met onze FestiVoertuigen naar het festivalterrein. Onze voertuigen rijden de hele dag af en aan naar het festivalterrein en terug naar de parkeerplaats.

Nog even op een rij

  • Met de auto? Parkeren doe je bij het Abe Lenstra Stadion, Abe Lenstra Boulevard. Bekijk hier de route in Google Maps.
  • Met de fiets? Bij recreatiegebied De Heide is volop gelegenheid om je fiets te stallen.
  • Met het openbaar vervoer? Pak dan lijn 115 en stap uit bij halte Heidetunnel. Vanaf daar is het nog 10 minuten lopen.

Waarom FestiVitaal?

FestiVitaal is een initiatief van De Friesland Zorgverzekeraar. Bij De Friesland geloven we dat mensen elkaar willen helpen om langer gezond, vitaal en gelukkig te leven. Onze ambitie? Van het Noorden de gezondste en meest vitale regio van Nederland maken. Daarom werken we veel samen met onze partners. Met hen ontwikkelen we tal van activiteiten en starten we nieuwe initiatieven, zoals FestiVitaal.