Doorgaan naar hoofdinhoud
FestiVitaal Natuur en gezondheid
Boswachter Arjan Postma

Boswachter Arjan Postma

De bekende boswachter Arjan Postma komt naar FestiVitaal! Met zijn bevlogen manier van vertellen, weet hij iedereen de liefde voor de natuur bij te brengen. Laat je inspireren door een boeiende lezing.

Darmfloratherapeut en voedingskundige Nienke Gottenbos , de 'poepdokter'

De 'Poepdokter'

Wist je dat je meer bacteriën in je lichaam hebt dan eigen cellen? En dat je darmflora een enorme invloed heeft op je weerstand, je energieniveau, je huid en zelfs je gewicht? Darmfloratherapeut en voedingskundige Nienke Gottenbos vertelt je er alles over.

Gezondheidsmarkt

Gezondheidsmarkt

Op de gezondheidsmarkt kun je terecht bij Harteraad, Diabetesvereniging, Longfonds, Sanquin, GGD, Alzheimer Nederland, Thuishotel, KNGF, OSiF, Parkinsonvereniging, Generatie Thuis, Medischoon en Beter in het Groen, Stichting Groen en Handicap.

Jongen met VR-bril

Virtual reality games en belevingen

Hoe voelt het om op grote hoogte te staan? En hoe zet je virtual reality in om beter met stress om te gaan? Met behulp van verschillende games en belevingen ervaar je de wereld op een geheel nieuwe manier.

Oudere dames doen oefeningen na die de zorgrobot voordoet

Robotrevolutie

Heb jij wel eens met een robot gepraat? Dit is je kans! Op FestiVitaal tonen we als een van de eersten in Nederland een levensgrote humanoid, een menselijke robot.

Iemand ondergaat shiatsubehandeling

Shiatsu

Shiatsu betekent vingerafdruk en is een alternatieve geneeswijze die met behulp van massage en drukpunten energiestromen in het lichaam aansporen tot herstel. Probeer het eens!

Insectenhotels

Knutselen met natuurorganisaties

Vogelhuisjes timmeren, vetbollen maken of een insectenhotel in elkaar knutselen? Er is van alles te maken bij de natuurorganisaties.

Gezondheidscheck, grafieklijn hartslag en hart

Gezondheidscheck

Benieuwd hoe het met je gezondheid gesteld is? Kom dan langs op de gezondheidsmarkt en onderga een gezondheidscheck. Met deze check krijg je inzicht in je gezondheid en mogelijke risicofactoren.

Man en vrouw: het beste idee van Friesland!

Finale Het Beste Idee van Friesland

De Friesland is op zoek naar Het Beste Idee van Friesland op het gebied van zorg en vitaliteit. De vijf genomineerden vertellen over de bijdrage van hun idee aan de samenleving. Daarna gaat de jury in beraad en wordt de winnaar bekendgemaakt. Spannend! De finale wordt gepresenteerd door Herre Zonderland.

Mooie sloot omgeven door bloeiende schermbloemen als fluitekruid

Natuurorganisaties

Vogelhuisjes timmeren, vetbollen maken of een insectenhotel in elkaar knutselen? Er is van alles te doen en fabriceren bij de kramen van natuurorganisaties: It Fryske Gea, Het Drentse Landschap, Waddenvereniging, IVN Natuur Educatie, Staatsbosbeheer, Landschapsbeheer Friesland, Beter in het groen.

Groen is goed: vrouw in plantenrijke omgeving

Boeiende sprekers

Karin Tanja-Dijkstra van de VU geeft een boeiende lezing over de relatie tussen natuur en gezondheid. Renate de Backere vertelt een persoonlijk verhaal over haar strijd tegen borstkanker. Namens de VHG vertellen Douwe Snoek en Hester Walda over wat je persoonlijke winst is, wanneer je investeert in groen thuis, op het werk en op school. Ontdek de invloed van voedingspatronen op je gezondheid tijdens een interactieve lezing van Anouk Willems van Van Hall Larenstein. Doe mee en breng nieuwe inzichten en kennis in de praktijk. Jan Hassink van Universiteit Wageningen gaat in op de betekenis van zorgboerderijen voor verschillende doelgroepen.

Kinderen nemen een kijkje in een ambulance

Neem een kijkje in de ambulance

Zonder ziek te zijn een kijkje nemen in een ambulance. Vooral kinderen doe je hier een plezier mee! Welke wereld gaat er schuil? Vraag het ambulancepersoneel het hemd van het lijf.

Recreatiegebied De Heide Heerenveen
28 oktober 2018
Gratis toegang

Plattegrond

Programma

Route en parkeren

Huisregels FestiVitaal

Waarom FestiVitaal?

FestiVitaal is een initiatief van De Friesland Zorgverzekeraar. Bij De Friesland geloven we dat mensen elkaar willen helpen om langer gezond, vitaal en gelukkig te leven. Onze ambitie? Van het Noorden de gezondste en meest vitale regio van Nederland maken. Daarom werken we veel samen met onze partners. Met hen ontwikkelen we tal van activiteiten en starten we nieuwe initiatieven, zoals FestiVitaal.