Doorgaan naar hoofdinhoud
FestiVitaal, banner Beweging en Sport
Imagerun met app Imagine op telefoon

Kom in beweging met Gerard Nijboer en Imagine Run

Streef jij naar een actieve en gezondere leefstijl? Voormalig marathonloper Gerard Nijboer en de gratis app Imagine helpen je je wandel- en hardloopschoenen vaker te pakken. Gerard Nijboer vertelt je alles over de app, stelt een trainingsschema voor je op en daagt je uit om in actie te komen.

Coaching tijdens een wandelclinic

Wandelcoaching - clinic

Coaching tijdens het wandelen heeft positieve effecten op het verminderen van werkstress, het verbeteren van gezondheid en welzijn. Op FestiVitaal kun je terecht voor individuele begeleiding of een gezamenlijke clinic.

Bodyhoop

Bodyhoop

Hoepelen is niet alleen ontzettend leuk, het is ook een complete work-out. Het is onder andere goed voor het versterken van je spieren, vetverbranding, bloedcirculatie en een gezonde spijsvertering. Bovendien word je er erg vrolijk van!

Klimmer hangt aan de klimwand

Klimrots

Kom klimmen, boulderen en abseilen! Onder begeleiding van enthousiaste en gespecialiseerde instructeurs verleg je je grenzen op de mobiele klimrots. Geschikt voor jong en oud.

Leren zeilen tijdens een zeilclinic

Zeilen, kanoën en surfen - clinic

Watersport: de wind door je haar, de zon op je gezicht en de vrijheid van het water. Maar bij zeilen bijvoorbeeld ook samenwerken, multitasken, anticiperen, het weer leren lezen en nog veel meer. Zelf ervaren? Kom langs bij een van de clinics.

Mensen doen yoga-oefeningen in een park

Yoga - clinic

Lichamelijk en geestelijk in balans zijn? Denk aan yoga! Bij yoga neem je lichaamshoudingen aan, je leert ademhalingstechnieken en meditatie. Je verbetert je lenigheid, kracht en de vorm van je spieren Nieuwsgierig? Volg een clinic!

Mensen die aan nordic walking doen

Nordic walking - clinic

In deze clinic leer je meer uit je training te halen. Door gebruik van de juiste techniek en goede stokken kunnen je conditie en uithoudingsvermogen sterk worden verbeterd.

Boogschieten

Handboogschieten

Weet jij kracht en richtingsgevoel te combineren? Ben jij een echte Wilhelm Tell? Op FestiVitaal dagen we je uit!

Marshmellows roosteren tijdens de scouting

Scouting

Natuurlijk leer je bij scouting knopen maken, hutten bouwen en vuur maken. Maar je leert nog meer over hoe je door samen te werken doelen kunt bereiken. Kom langs en doe mee!

Mensen die aan tai chi doen in een park

Tai chi – clinic

De trage bewegingen in combinatie met de juiste ademhaling en concentratie zorgen ervoor dat je zowel fysiek als mentaal in balans bent. Benieuwd wat tai chi jou kan opleveren? Volg een clinic.

Jeu de boules

Jeu de boules – clinic

Iedereen kent het, maar ken je de spelregels ook? Doe mee en ontdek dat dit het leukste spelletje is voor jong en oud.

Bootcamp opdrukoefeningen in een park

En nog veel meer

Je kunt volop inspiratie opdoen en van alles uitproberen op FestiVitaal: wandelen met gps, frisbeeën, bootcamp, golfen, suppen en verschillende wandel- en hardloopclinics en nog veel meer.

Recreatiegebied De Heide Heerenveen
28 oktober 2018
Gratis toegang

Plattegrond

Programma

Route en parkeren

Huisregels FestiVitaal

Waarom FestiVitaal?

FestiVitaal is een initiatief van De Friesland Zorgverzekeraar. Bij De Friesland geloven we dat mensen elkaar willen helpen om langer gezond, vitaal en gelukkig te leven. Onze ambitie? Van het Noorden de gezondste en meest vitale regio van Nederland maken. Daarom werken we veel samen met onze partners. Met hen ontwikkelen we tal van activiteiten en starten we nieuwe initiatieven, zoals FestiVitaal.