Kom in beweging met Gerard Nijboer en Imagine Run

Streef jij naar een actieve en gezondere leefstijl? Voormalig marathonloper Gerard Nijboer en de gratis app Imagine helpen je je wandel- en hardloopschoenen vaker te pakken. Gerard Nijboer vertelt je alles over de app, stelt een trainingsschema voor je op en daagt je uit om in actie te komen.

Wandelcoaching - clinic

Coaching tijdens het wandelen heeft positieve effecten op het verminderen van werkstress, het verbeteren van gezondheid en welzijn. Op FestiVitaal kun je terecht voor individuele begeleiding of een gezamenlijke clinic.

Bodyhoop

Hoepelen is niet alleen ontzettend leuk, het is ook een complete work-out. Het is onder andere goed voor het versterken van je spieren, vetverbranding, bloedcirculatie en een gezonde spijsvertering. Bovendien word je er erg vrolijk van!

Klimrots

Kom klimmen, boulderen en abseilen! Onder begeleiding van enthousiaste en gespecialiseerde instructeurs verleg je je grenzen op de mobiele klimrots. Geschikt voor jong en oud.

Zeilen, kanoën en surfen - clinic

Watersport: de wind door je haar, de zon op je gezicht en de vrijheid van het water. Maar bij zeilen bijvoorbeeld ook samenwerken, multitasken, anticiperen, het weer leren lezen en nog veel meer. Zelf ervaren? Kom langs bij een van de clinics.

Yoga - clinic

Lichamelijk en geestelijk in balans zijn? Denk aan yoga! Bij yoga neem je lichaamshoudingen aan, je leert ademhalingstechnieken en meditatie. Je verbetert je lenigheid, kracht en de vorm van je spieren Nieuwsgierig? Volg een clinic!

Nordic walking - clinic

In deze clinic leer je meer uit je training te halen. Door gebruik van de juiste techniek en goede stokken kunnen je conditie en uithoudingsvermogen sterk worden verbeterd.

Handboogschieten

Weet jij kracht en richtingsgevoel te combineren? Ben jij een echte Wilhelm Tell? Op FestiVitaal dagen we je uit!

Scouting

Natuurlijk leer je bij scouting knopen maken, hutten bouwen en vuur maken. Maar je leert nog meer over hoe je door samen te werken doelen kunt bereiken. Kom langs en doe mee!

Tai chi – clinic

De trage bewegingen in combinatie met de juiste ademhaling en concentratie zorgen ervoor dat je zowel fysiek als mentaal in balans bent. Benieuwd wat tai chi jou kan opleveren? Volg een clinic.

Jeu de boules – clinic

Iedereen kent het, maar ken je de spelregels ook? Doe mee en ontdek dat dit het leukste spelletje is voor jong en oud.

En nog veel meer

Je kunt volop inspiratie opdoen en van alles uitproberen op FestiVitaal: wandelen met gps, frisbeeën, bootcamp, golfen, suppen en verschillende wandel- en hardloopclinics en nog veel meer.

Plattegrond FestiVitaal

Een overzicht waar alle activiteiten op het FestiVitaal plaatsvinden.

Download de plattegrond (pdf)

Programma FestiVitaal

U wilt weten wanneer welke activiteit plaatsvindt?

Download het programmaoverzicht (pdf)

Huisregels FestiVitaal

Recreatiegebied De Heide is een prachtig natuurgebied. Dat willen we graag zo houden. Als organisatie doen we er alles aan, om de hinder aan het recreatiegebied tot een minimum te beperken. We vragen onze bezoekers om ook zo te handelen. Helpen jullie mee?

Bekijk hier de FestiVitaal huisregels

Route en parkeren

Woon je in de buurt? Kom dan vooral op de fiets naar De Heide, ten zuidwesten van Heerenveen. Woon je wat verder weg en kom je met de auto? Parkeer dan bij het Abe Lenstra Stadion. Voor jou begint FestiVitaal daar! We brengen je snel en comfortabel met onze FestiVoertuigen naar het festivalterrein. Onze voertuigen rijden de hele dag af en aan naar het festivalterrein en terug naar de parkeerplaats.

Nog even op een rij

  • Met de auto? Parkeren doe je bij het Abe Lenstra Stadion, Abe Lenstra Boulevard. Bekijk hier de route in Google Maps.
  • Met de fiets? Bij recreatiegebied De Heide is volop gelegenheid om je fiets te stallen.
  • Met het openbaar vervoer? Pak dan lijn 115 en stap uit bij halte Heidetunnel. Vanaf daar is het nog 10 minuten lopen.

Waarom FestiVitaal?

FestiVitaal is een initiatief van De Friesland Zorgverzekeraar. Bij De Friesland geloven we dat mensen elkaar willen helpen om langer gezond, vitaal en gelukkig te leven. Onze ambitie? Van het Noorden de gezondste en meest vitale regio van Nederland maken. Daarom werken we veel samen met onze partners. Met hen ontwikkelen we tal van activiteiten en starten we nieuwe initiatieven, zoals FestiVitaal.