Gezond Verdiend Gezond Besteed

Gezonde en vitale medewerkers zijn productiever, stressbestendiger, gemotiveerder en verzuimen minder. Bent u op zoek naar een leuke en laagdrempelige manier om met vitaliteit op de werkvloer aan de slag te gaan? Gezond Verdiend Gezond Besteed is een programma dat medewerkers beloont voor gezond gedrag. Door gezonde keuzes te koppelen aan het spelelement en beloning, ontstaat merk- en meetbare gedragsverandering.
""

Doel van Gezond Verdiend Gezond Besteed

  • Op een laagdrempelige en leuke manier samen werken aan vitaliteit binnen uw bedrijf.
  • Medewerkers inzicht geven in gedrag, leefstijl en via de Fitbit, workshops en tips en belonen voor gezonde keuzes.
  • Als organisatie krijgt u meetbaar inzicht in de effectiviteit van het vitaliteitsprogramma (op groepsniveau).

Hoe werkt het?

Iedere medewerker krijgt een Fitbit en toegang tot de Fitter app. Hiermee houden uw medewerkers hun beweging, slaap- en eetgewoonten bij. We bieden floortalks, workshops, tips en individuele en teamchallenges aan, waarmee Healthcoins verdiend kunnen worden. Deze zijn in te wisselen voor sportartikelen, abonnementen, lokale activiteiten en donaties aan goede doelen.

Doe mee aan de kennismakingsmodule van 10 weken en merk het verschil 

Wilt u kennismaken met Gezond Verdiend Gezond Besteed? In 10 weken ervaren uw medewerkers het effect en u de mogelijkheden voor uw organisatie. Deelnemers die eerder meededen aan dit programma zijn enthousiast. Ze hebben inzicht in hun gedrag en geven aan hun leefstijl veranderd te hebben. Daardoor eten, slapen en bewegen ze beter en voelen ze zich fitter en gezonder.

Een van de deelnemers noemt dit programma precies de stok achter de deur die hij nodig had:

"Ik ben een paar kilo afgevallen en ik ben vooral verrast dat mijn bloedsuikers enorm verbeterd zijn. Mijn dokter heeft gezegd dat ik, als ik zo door ga, binnenkort zelfs kan stoppen met mijn diabetesmedicatie. Zonder deelname aan Gezond Verdiend Gezond Besteed denk ik niet dat dit mij was gelukt. Dit is het eerste programma dat mij motiveert. Ik heb inzicht en word door collega’s gesteund in het halen van challenges en bovenal wil ik nu door blijven gaan."

Ook werkgevers zijn enthousiast

  • Wij zijn enorm positief! Het meedoen zorgde niet alleen voor meer inzicht maar ook voor meer sociale betrokkenheid met collega's. Ik ben enthousiast! (Adviseur P&O Accolade)
  • De eerste echt laagdrempelige en complete aanpak voor het bevorderen van een gezonde leefstijl die ik ben tegengekomen, die ook geschikt is voor niet sportieve mensen. (HR Manager Autoland van den Brug)

Lees ook over de ervaring van Soprema met Gezond Verdiend Gezond Besteed (pdf)

Voor wie is Gezond Verdiend Gezond Besteed?

Voor werkgevers die graag op een leuke en laagdrempelige manier met vitaliteit op de werkvloer bezig willen zijn.

Kosten kennismakingsmodule van 10 weken

Prijs via De Friesland: € 150 exclusief btw per medewerker (bij minimale deelname van 20 medewerkers)

De kennismaking met dit programma van 10 weken bestaat uit

  • Een Fitbit Inspire HR ter waarde van € 75 exclusief btw
  • 25 euro Healthcoin budget per medewerker
  • Een (digitale) kick-off
  • Een (digitale) inspiratiesessie over leefstijl
  • Start- en eindmeting

De kosten van het totale programma zijn afhankelijk van een aantal keuzes die u als werkgever maakt. U kunt de Fitbit aan de medewerker in bruikleen geven of schenken. En u kunt zelf de hoogte van het Healthcoinbudget voor uw medewerkers vaststellen.

Aanvragen

Breng uw bedrijf in beweging en vraag een gesprek over Gezond Verdiend Gezond Besteed aan via ondernemersdesk@defriesland.nl of bel (058) 291 33 88.

Independer score 8.1 klantwaardering op Independer
8.2 in de KlantenMonitor Zorgverzekering
550.450 klanten gingen u voor