Aandacht voor gezondheid en vitaliteit: dat loont

Artikel
06-12-2023
2 min
Eén van mijn klanten stuurt zijn werknemers maandelijks een nieuwsbrief. Tot zover niks bijzonders. Wél bijzonder is het onderwerp ervan: vitaliteit. In de nieuwsbrief geeft de werkgever interessante informatie op het gebied van gezondheid en vitaliteit en delen collega’s hun ervaringen en initiatieven. Zo vertelt de ene collega dat ze na maanden trainen voor het eerst aan een hardloopwedstrijd heeft meegedaan en laat een ander weten dat hij een wandelgroepje is begonnen dat tijdens de middagpauze een frisse neus haalt.
Accountmanager Keimpe Veenstra staat voor centraal station

Gezonder en werkgelukkiger

Het zijn voorbeelden als deze waar ik energie van krijg. Als accountmanager voor de zakelijke markt zoek ik samen met werkgevers naar passende manieren om vitaliteit op de werkvloer te stimuleren. Want dat levert veel op. Allereerst voor de medewerker zelf: hoe fijn is het, als je werkgever je helpt om gezonder en werkgelukkiger te worden? De werkgever profiteert op zijn beurt van fitte, betrokken en productieve(re) medewerkers. En wij? Wij houden, door te helpen voorkómen dat mensen ziek worden, de zorg betaalbaarder en toegankelijker.

Als team samenwerken om een doel te bereiken: er is niks mooiers dan dat.

Teamsport

Dat ik dagelijks met mijn klanten mag praten over het welbevinden van mensen, vind ik ontzettend leuk. Vitaliteit is een onderwerp dat dichtbij me staat. Ik heb een passie voor sport en heb zelf altijd aan teamsporten gedaan. Als team samenwerken om een doel te bereiken: er is niks mooiers dan dat. En eigenlijk is dat ook wat ik in mijn werk doe! Met klanten het goede gesprek voeren, hen adviseren en ondersteunen in een heel belangrijk doel: de vitaliteit van werknemers. De Friesland kan daarin veel betekenen.

APK voor werknemers

We organiseren bijvoorbeeld masterclasses voor werkgevers over het creëren van beleid rondom vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. Heel belangrijk, want dat helpt je om het onderwerp een vaste plek in de organisatie te geven en er structureel aandacht aan te besteden. Op ons platform Sterk te Werk bundelen we allerlei diensten en programma’s die de vitaliteit op de werkvloer vergroten. Denk bijvoorbeeld aan een periodiek medisch onderzoek: een ‘APK voor je gezondheid’ die werknemers waardevolle informatie over hun welzijn oplevert, terwijl de werkgever inzicht krijgt in de behoeftes van werknemers. Maar ook workshops of webinars over interessante vitaliteitsthema’s zoals slaap, voeding, bewegen of mentale weerbaarheid.

Grote groep

Het mooie aan deze en onze andere programma’s vind ik dat we er in één klap een grote groep mensen mee bereiken. Want de programma’s zijn niet alleen voor werknemers die bij ons verzekerd zijn, maar voor het hele bedrijf of de hele afdeling. Hoe meer mensen de kans krijgen om aan hun gezondheid en vitaliteit te werken, hoe beter! Want als je het mij vraagt, is gezond en vitaal gedrag een vaardigheid. Iets wat je kunt aanleren en waar je, om vaardig te blijven, regelmatig aandacht aan moet besteden.

Blijvend aandacht geven, dat loont

De diensten en programma’s uit ons Sterk te Werk-aanbod kunnen een waardevolle bijdrage leveren aan het vitaliteitsbeleid van organisaties. Toch is het eigenlijk nog veel belangrijker dat werkgevers niet incidenteel, maar structureel aandacht geven aan de gezondheid en vitaliteit van hun werknemers. Of dat nu met Sterk te Werk is, met een maandelijkse nieuwsbrief, of nog een andere manier die past bij jouw organisatie. Blijf elkaar inspireren en motiveren. Blijf die vaardigheid bijhouden. Want echt, dat loont. Voor iedereen.

Keimpe Veenstra

8.7 in het Klanttevredenheidsonderzoek
584.000 klanten gingen jou voor
Independer score 8.2 Klantwaardering op Independer