Het Plus-pakket

De Friesland introduceert het Plus-pakket voor uw medewerkers met een collectief aanvullende verzekering. De inhoud van het pakket sluit goed aan bij de meest voorkomende gezondheidsrisico’s op het werk en helpt zo verzuim te verminderen.
""

Regel vandaag nog het Plus-pakket voor uw medewerkers.
Ja, ik wil dit voor mijn medewerkers

Regel vandaag nog het Plus-pakket voor uw medewerkers.
Ja, ik wil dit voor mijn medewerkers

Met het Plus-pakket profiteren uw collectief verzekerde medewerkers, tegen een meerprijs van maximaal € 0,99 per maand, van extra vergoedingen op aanvullende verzekeringen.

Inhoud van het Plus-pakket

De extra vergoedingen zijn van toepassing op de AV Standaard, AV Extra en de AV Optimaal en gelden alleen in combinatie met een Alles Verzorgd Polis. Is er binnen de basisverzekering of aanvullende verzekering al een vergoeding? Dan komt de vergoeding uit het Plus-pakket hier als extra vergoeding bovenop. Alle vergoedingen zijn per verzekerde per kalenderjaar.

 • 2 extra fysiotherapiebehandelingen*
 • Telefonische Psychologische hulp*
 • Mentale gezondheid*: online zelfhulpmodules
 • Mindfulness-Based Stress Reduction en Mindfulness-Based Cognitive Therapy*

* bij een door De Friesland gecontracteerde of geselecteerde zorgverlener

 • Cursusvergoeding*
 • Dieetadvisering*
 • Mantelzorg*
 • Persoonlijke Gezondheidscheck*
 • Kinderopvang bij ziekenhuisopname*

Veelgestelde vragen

Het Plus-pakket biedt uw medewerkers en hun meeverzekerde gezinsleden met een collectieve zorgverzekering extra vergoedingen op de AV Standaard, AV Extra en AV Optimaal. De vergoedingen sluiten aan op veel voorkomende gezondheidsrisico’s, zowel op het werk als in de privésituatie, en kost minder dan € 1 per maand per collectief verzekerde.
De Friesland wil vooral investeren in vitaliteit en preventie. Onze collectieve zorgverzekeringen bieden daarom meer dan alleen premiekorting. Bijvoorbeeld inzicht in gezondheidsrisico’s (en de kosten hiervan) bij specifieke doelgroepen, gezonde extra’s en advies op maat over hoe u personeel gezond en vitaal kan houden. Extra vergoedingen, afgestemd op de behoeften en gezondheidsrisico’s van werkend Nederland, sluit hier goed op aan. Het Plus-pakket kan daarmee bijdragen aan het verlagen van zorggebruik en zorgkosten.

Heeft u al een collectief contract bij De Friesland? Dan heeft u van ons een e-mail ontvangen met de vraag of u het bijgevoegde addendum in deze e-mail ondertekend terug wil sturen. Door het contract te tekenen wordt het Plus-pakket automatisch toegevoegd voor de verzekerde medewerkers.

Heeft u deze e-mail niet ontvangen of heeft u nog geen collectief contract bij De Friesland? Dan adviseren wij u contact op te nemen met de Ondernemersdesk via ondernemersdesk@defriesland.nl of 058 291 33 88.

Ja, als u als werkgever het contract ondertekend naar ons terug hebt gestuurd, profiteren uw medewerkers automatisch van de extra vergoedingen. Hiervoor betalen zij minder dan € 1 per maand per collectief verzekerde. Zij krijgen dan niet meer de reguliere aanvullende verzekeringen aangeboden, zoals nu het geval is. Uiteraard geldt de collectiviteitskorting ook voor deze nieuwe aanvullende verzekeringen

Uw medewerker wil absoluut geen gebruik maken van het Plus-pakket? Dan zijn er meerdere mogelijkheden:

 1. Uw medewerker blijft wel in de collectiviteit maar past de aanvullende verzekering aan.
 2. Uw medewerker blijft wel collectief verzekerde, maar stapt over naar de Zelf Bewust Polis. Op de Zelf Bewust Polis wordt geen korting verstrekt, maar uw medewerker kan wel gebruik blijven maken van de overige voordelen van het collectief.
 3. Uw medewerker kiest ervoor om geen gebruik meer te maken van de collectieve zorgverzekering

Als u als werkgever het collectieve contract beëindigd, komt het Plus-pakket voor uw medewerkers automatisch te vervallen. Medewerkers die gebruik maken van de AV Standaard Plus, AV Extra Plus en AV Optimaal Plus worden dan automatisch overgezet naar de AV Standaard, de AV Extra of de AV Optimaal.

De definitieve prijs van het Plus-pakket moet nog worden vastgesteld, maar zal minder dan € 1,- per maand per collectief verzekerde (vanaf 18 jaar) zijn. Zodra de definitieve prijs bekend is, informeren wij u hier uiteraard over.
Wilt u uw medewerkers laten profiteren van deze extra vergoedingen zonder dat zij hier zelf voor moeten betalen? Neem dan contact op met onze Ondernemersdesk om de mogelijkheden hiervoor te bespreken. De Ondernemersdesk is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 08:30 tot 17:00 uur via (058) 291 33 88 of via ondernemersdesk@defriesland.nl.
Het Plus-pakket zou eigenlijk vorig jaar geïntroduceerd worden, maar dit is toen uitgesteld. Om collectief verzekerden toch iets extra’s te kunnen bieden, hebben wij besloten om een aantal Mirro modules op te nemen in ons collectieve aanbod voor 2021.

Meer informatie

Wilt u meer weten over het Plus-pakket van De Friesland?

Ja, stuur mij meer informatie