Doorgaan naar hoofdinhoud

Winactie: Zwem mee met Maarten voor kankeronderzoek

10 jaar na zijn gouden medaille op de Olympische Spelen in Beijing, duikt Maarten van der Weijden van 18-21 augustus het Friese water in. Doel: bijna 200 km zwemmen langs 11 steden in Friesland om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar de genezing van kanker. De Friesland zwemt met Maarten mee om geld op te halen voor het KWF kankerbestrijding. Wij hebben inmiddels de startbewijzen weggegeven in de 11 verschillende steden. Onze zwemmers helpen we alvast met 500 euro sponsorgeld het water in.

Meest gestelde vragen

Hoe kun jij je het beste voorbereiden en hoe kom je op de locatie van één van de 11 steden?

Bekijk de meest gestelde vragen

Gefeliciteerd!

We zijn overweldigd door de hoeveelheid reacties van mensen die met de Maarten van der Weijden Foundation én met ons in het diepe willen duiken voor KWF Kankerbestrijding / Dutch Cancer Society. Wat was het onwijs moeilijk een keuze te maken, want alle motivaties zijn zo persoonlijk, emotioneel en stoer. Toch is het gelukt. Ons super zwemteam heeft inmiddels bericht gehad. Gefeliciteerd allemaal! Wil jij als supporter ons team en de bijzondere verhalen volgen? Houd dan deze pagina en #zwemmenmetmaarten in de gaten.

Waarom wij meedoen

De Friesland begeleidt als maatschappelijk betrokken organisatie de actie van Maarten van der Weijden en onderzoek naar kanker, omdat wij geloven dat mensen elkaar willen helpen vitaal te leven. Wij zijn ervan overtuigd dat investeren in gezondheid nodig is om de zorg en kwaliteit van leven voor iedereen betaalbaar en toegankelijk te houden. We geven graag het goede voorbeeld en er zwemmen daarom ook eigen medewerkers mee.