Doorgaan naar hoofdinhoud

Winactie: Zwem mee met Maarten voor kankeronderzoek

10 jaar na zijn gouden medaille op de Olympische Spelen in Beijing, duikt Maarten van der Weijden van 18-21 augustus het Friese water in. Doel: bijna 200 km zwemmen langs 11 steden in Friesland om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar de genezing van kanker. De Friesland zwemt met Maarten mee en doet dit graag samen met jou. Zwem mee en haal geld op voor het KWF kankerbestrijding. Wij geven maar liefst 11 startbewijzen weg in de 11 verschillende steden én wij hijsen je in een wetsuit. Bovendien helpen wij jou als zwemmer alvast met 500 euro sponsorgeld het water in. Duik je met ons in het diepe?

Doe jij mee?

Je kan samen met ons 500 m of 2 km meezwemmen in een van de 11 steden naar keuze. Geef voor 22 juni jouw motivatie en favoriete zwemstad door. Wees er snel bij, vol is vol.

Aanmelden

Wie kan meedoen

Zowel de geoefende zwemmen als de enthousiaste recreatiezwemmer is van harte welkom samen met Maarten het water in te duiken om geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Wil jij met ons goed voorbereid deze sportieve uitdaging aangaan? Bij voldoende animo geven we graag eind juni en medio juli kosteloos twee zwemclinics in (open)water. Na je aanmelding krijg je hier bericht van. Kan je niet? Geen zorgen. Bij het aanmelden krijg je een trainingsschema van ons.

Waarom wij meedoen

De Friesland begeleidt als maatschappelijk betrokken organisatie de actie van Maarten van der Weijden en onderzoek naar kanker, omdat wij geloven dat mensen elkaar willen helpen vitaal te leven. Wij zijn ervan overtuigd dat investeren in gezondheid nodig is om de zorg en kwaliteit van leven voor iedereen betaalbaar en toegankelijk te houden. We geven graag het goede voorbeeld en er zwemmen daarom 11 van onze eigen medewerkers met jou mee.

Meest gestelde vragen

Voordat je het water induikt heb je vast veel vragen over de actie van Maarten, hoe jij je het beste kunt voorbereiden en over hoe je op de locatie van één van de 11 steden komt. Bekijk de meest gestelde vragen.