Prinsjesdag 2021

Er zijn niet veel veranderingen in de basisverzekering. Toch hebben we een aantal relevante zaken over uw zorgverzekering op een rijtje gezet.

Eigen risico blijft gelijk

Wanneer u zorg uit de basisverzekering krijgt, dan betaalt u een deel van de zorgkosten zelf. Dit heet het verplicht eigen risico.

In 2021 was het verplicht eigen risico € 385,-. Ook in 2022 is het verplicht eigen risico € 385,-.

Meer informatie over het eigen risico

Wat wordt uw premie in 2022?

Hoeveel premie u in 2022 betaalt, is op dit moment nog niet duidelijk.

Uiterlijk 12 november hoort u van ons wat u aan premie gaat betalen voor uw zorgverzekering in 2022.

Zo is de premie opgebouwd

Wanneer kunt u wat verwachten?

Wilt u uw zorgverzekering wijzigen? Het is belangrijk dat u op tijd uw wijzigingen doorgeeft. We zetten graag de belangrijke data voor u op een rij.

Bekijk de belangrijke data

Heeft u recht op zorgtoeslag?

De overheid wil de basisverzekering voor iedereen betaalbaar houden. Daarom komt de overheid mensen met een lager inkomen tegemoet in de kosten van de zorgverzekering.

Heeft u recht op zorgtoeslag?

Veranderingen basisverzekering 2022

Heeft u chronische klachten overgehouden aan het COVID-19-virus? De basisverzekering vergoedt tijdelijk herstelzorg na corona.

  • Deze vergoeding blijft tot 1 augustus 2022 in de basisverzekering.
  • Het gaat om eerstelijns paramedische zorg, zoals fysio- en oefentherapie, ergotherapie en dieetadvies. Voor mensen die (mogelijk) ernstige COVID-19 (corona) hebben gehad. En die in de herstelfase last hebben van ernstige klachten en beperkingen.
  • Voorwaarde is dat u meewerkt aan een onderzoek naar de effecten van uw behandeling door onder andere het Zorginstituut.

Meer over de vergoeding paramedische herstelzorg na COVID-19

 

Een autotransplantaat is als een eigen tand of kies wordt verplaatst naar de plaats van een ontbrekende tand of kies.

In 2021 vergoedden we dit nog uit uw aanvullende tandartsverzekering. Vanaf 2022 is het een vergoeding uit de basisverzekering. Dat betekent dat u vanaf 2022 eigen risico betaalt voor deze zorg.

Vanaf 12 november vindt u meer informatie over de voorwaarden om voor deze vergoeding in aanmerking te komen op onze website.

Bijvoorbeeld bij CAR-T therapie, een behandeling tegen kanker. De eerste 2 weken na deze behandeling blijft u in het ziekenhuis. Na deze 2 weken kunt u nog steeds bijwerkingen of problemen krijgen. Daarom kunt u vanaf 2022 overnachten in de buurt van het ziekenhuis. Bijvoorbeeld in een hotel of Airbnb.

Wij vergoeden deze kosten tot maximaal € 76,50 per nacht. Zo kunt u in alle rust herstellen van uw behandeling.

Vanaf 12 november vindt u meer informatie over de voorwaarden om voor deze vergoeding in aanmerking te komen op onze website.

Wijzigingsbrochures 2022

In de wijzigingsbrochures vindt u een overzicht van de wijzigingen in de basisverzekering en aanvullende verzekeringen per 1 januari 2022.

Heeft u een vraag?

058 291 31 31

Maandag t/m vrijdag: 08.00-18.00 uur.


Of neem contact op via:

Independer score 8.1 klantwaardering op Independer
8.3 in de KlantenMonitor Zorgverzekering
607.300 klanten gingen u voor