Doorgaan naar hoofdinhoud

De Friesland bedankt alle zorgaanbieders

Alle medewerkers in de zorg zetten alle zeilen bij om ervoor te zorgen dat iedereen de noodzakelijke zorg krijgt. Ziekenhuizen, huisartsen, laboratoria, en veel andere zorgorganisaties hebben met deze pandemie hun handen vol aan het verlenen van goede zorg. De Friesland heeft enorme waardering voor de inzet en flexibiliteit van zorgaanbieders en helpt waar dat op dit moment nodig is.

De Friesland neemt haar rol

Als grootste zorgverzekeraar in Friesland stemmen wij met onder meer zorgaanbieders en de Regionale Overleggen Acute Zorgketen (ROAZ) af wat op dit moment nodig is en waar wij kunnen helpen. Ons doel daarbij is om zorgorganisaties en zorgprofessionals optimaal te faciliteren in het belangrijke werk dat zij doen. Bijvoorbeeld met betrekking tot onder meer capaciteit, beschikbaarheid van hulpmiddelen of faciliteiten en eventuele financiële knelpunten. 

Alle zorgverzekeraars werken samen

Onze brancheorganisatie Zorgverzekeraars Nederland (ZN) heeft een brief aan verschillende branche- en beroepsorganisaties in de zorg gestuurd. Daarin is aangegeven wat zorgverzekeraars en zorgkantoren op hoofdlijnen (gaan) doen. Ons gezamenlijk doel is te zorgen dat zorgverleners niet onnodig worden belast met financiële onzekerheid of bureaucratie.

Man met headset

Contact

Wilt u dat wij met u contact opnemen of heeft u een vraag?

Naar het contactformulier

Informatie vanuit ZN

Volg de laatste berichtgeving vanuit Zorgverzekeraars Nederland omtrent het coronavirus.

Naar de website van ZN

Informatie vanuit het NZa

NZa  heeft speciaal een pagina voor algemene en zorgsector specifieke vragen rondom het coronavirus.

Naar de website van NZa

Informatie vanuit De Friesland per zorgsoort

Hier informeren we u over de actuele informatie per zorgsoort. Staat uw zorgsoort er nog niet tussen? Dan volgt dit op een later moment.

paramedici

Paramedische zorg tijdens coronacrisis

Zorgverzekeraars en beroepsgroepen hebben samen gezocht naar oplossingen voor onze verzekerden.

Lees meer het coronavirus en paramedische zorg