Doorgaan naar hoofdinhoud

Trends en ontwikkelingen

Lachende man met oranje achtergrond


Door samen met u vooruit te kijken, kunnen we beleid op het gebied van vitaliteit en inzetbaarheid toekomstbestendiger maken. We volgen de ontwikkelingen op de voet en spelen daar op in. De volgende trends en ontwikkelingen pakken wij samen met onze partners op.

 • Stress en burn-out 
  Stress op het werk is beroepsziekte nummer één. Meer dan een miljoen mensen loopt jaarlijks het risico op een burn-out en andere werkgerelateerde psychische aandoeningen. Reden genoeg om samen met u de vinger aan de pols te houden.
 • Inzetbaarheid oudere werknemers 
  Friesland heeft relatief meer ouderen in de werkzame populatie die – zoals elke Nederlander – langer moeten doorwerken. De kans op gezondheidsproblemen is daardoor groter. Juist daarom wordt het inzetten op het vitaal houden van ouderen steeds belangrijker.
 • Fysiek belastend werk 
  Hoe kunnen werknemers die zwaar lichamelijk werk verrichten gezonde werkmethoden aanleren? Maatregelen om fysieke overbelasting te voorkomen richten zich op verbeteringen in de inrichting van de werkplek, de werkwijze en natuurlijk het organisatiebeleid.
 • Verschillen in de branches
  Het ziekteverzuimpercentage verschilt aanzienlijk per branche. Logisch dat ook het beleid op het gebied van duurzame inzetbaarheid steeds branche-specifieker zal zijn.
 • Meer aandacht voor gezondheidsbeleid
  Organisaties die werk maken van gezondheid en ontwikkeling van medewerkers, plukken daar direct de vruchten van. Dit leidt namelijk meteen tot een hogere arbeidsproductiviteit en minder verzuim. Geen wonder dat steeds meer waarde wordt toegekend aan doordacht gezondheidsbeleid.
 • Bewegen en voeding relevant voor gezondheid
  Dat bewegen en goede voeding de vitaliteit bevorderen wisten we al. Maar dat dit inzicht bij steeds meer bedrijven onderdeel wordt van de bedrijfsvoering is nieuw. En veelbelovend.

Ziet u kansen?

Ziet u net als wij kansen in deze trends en ontwikkelingen? Neem contact met ons op via ondernemersdesk@defriesland.nl. Liever persoonlijk contact? Bel ons via (058) 291 33 88.

 

560.000 klanten

568.000 klanten

De Friesland heeft 568.000 klanten.


Klanten geven een 8.3

Een 8.3 voor Klantcontacten

Klanten geven een 8.3 in de KlantenMonitor Zorgverzekeringen.