Doorgaan naar hoofdinhoud

Community Vitaal Ondernemend Noord-Nederland

VONN

 

Investeren in gezonde en vitale medewerkers is van groot belang. Gezonde en vitale medewerkers zijn namelijk productiever, stressbestendiger, minder vaak ziek en dus cruciaal voor het bedrijfsresultaat en de continuïteit van een organisatie. Vanuit de gedeelde ambitie om het bedrijfsleven in Noord-Nederland vitaler en gezonder te maken, hebben we, in samenwerking met VN0-NCW Noord, de community Vitaal Ondernemend Noord-Nederland opgezet.

Over de community

Met de community Vitaal Ondernemend Noord-Nederland willen we bedrijven in Noord-Nederland inspireren, uitdagen en helpen om duurzaam, gezond en succesvol te ondernemen. Hiervoor organiseren we interessante bijeenkomsten, zorgen we dat de deelnemers inhoudelijk uitgedaagd worden en willen we dat de deelnemers ook vooruitgang boeken op het gebied van vitaliteit. Meld je aan voor de community Vitaal Ondernemend Noord-Nederland via het platform "Doe je Mee?"

Aanmelden community

Invulling community

Eén piramide - drie powerteams

De vitaliteitspiramide van Albert Sonnevelt vormt de basis voor deze community. De zes lagen van de piramide geven weer wat de belangrijkste elementen zijn om u in het leven energiek en vitaal te voelen. Op basis van drie thema’s gaan we met drie zogenoemde ‘powerteams’ actief aan de slag met de verschillende elementen van deze piramide. De drie thema's zijn:

  • Motivatie & Betrokkenheid
  • Gezondheid & Energie
  • Regie op werk-privé    

De powerteams worden aangevoerd door een team captain.

piramide

Motivatie en betrokkenheid

Rutger Bennink – vitaliteitsconsultant De Friesland

Het powerteam ‘motivatie & betrokkenheid’ houdt zich bezig met de paarse basis; de passie en bezieling. Belangrijk thema hierin is het betrekken van medewerkers bij de organisatie.

Gezondheid & Energie

Mascha Perquin – oprichtster “Lekker aan het Werk” en foodtruck Mama Mascha

Dit team komt in actie op de thema’s ontspanning, beweging en voeding. Focuspunten zijn de bedrijfskantines, het vitaliteitsbeleid binnen een organisatie en de ‘fun-kalender’

Regie op werk-privë

Marcel Kooi – Directeur Kompas Zuidlaren

In dit powerteam staat de sociale omgeving centraal. Welke factoren zijn van invloed op de werk-privé balans? Thema’s die hierin aan bod komen zijn financiële problemen en mantelzorgtaken.

Aanmelden

Wilt u ook meewerken aan een vitaler en gezonder bedrijfsleven in Noord-Nederland? Meld u dan aan voor de community Vitaal Ondernemend Noord-Nederland. Als lid van de community houden we u via het community platform op de hoogte van alle ontwikkelingen, geplande bijeenkomsten,  brengen we u in contact met andere leden van de community en zorgen we voor de nodige inspiratie en kennisdeling.

Wilt u, op basis van eigen casuïstiek, zelf aan de slag met concrete uitdagingen rondom één van de thema’s? Meld u dan aan als lid van een powerteam. Als lid van een powerteam krijgt u hulp en advies van experts en teamleden. Daarnaast kunt u  als lid van een powerteam deelnemen aan inspirerende activiteiten, zoals bedrijfsbezoeken, werksessies en workshops.

logo de friesland
logo vonn
560.000 klanten

568.000 klanten

De Friesland heeft 568.000 klanten.


Klanten geven een 8.3

Een 8.1 voor Klantcontacten

Klanten geven een 8.1 in de KlantenMonitor Zorgverzekeringen.