Vitaal thuiswerken in coronatijd

De coronacrisis; we kunnen er niet om heen. Een grote invloed op ons leven en nieuwe uitdagingen. Zoals het thuiswerken. Een goede werkplek en voldoende beweging zijn belangrijke voorwaarden om gezond en productief thuis te werken. De Friesland helpt hier graag bij.

Gezond werken, 3 wandeltips

Werkt u thuis? Dan zit u waarschijnlijk de hele dag achter de laptop. We zitten veel, teveel, uit onderzoek blijkt dat we wel 8,9 uur per dag zitten. Om dat patroon te doorbreken hebben we 3 handige wandeltips die u helpen de dag te doorbreken. En dit kunt u natuurlijk ook doen als u straks wel weer naar kantoor kunt. Werken en bewegen tegelijkertijd.

1. De vergader-wandeling Lekker naar buiten

Zet uw headset op en gebruik uw telefoon ook voor belangrijke notities.

2. De alarm-wandeling

Zet de kookwekker en doe elke 2 uur een mini-wandeling van 10 minuten. Dit kan ook in huis, op de galerij, in het trappenhuis, maar buiten is lekkerder.

3. De omloop-koffie-wandeling

In plaats van koffie halen en direct weer naar uw werkplek te gaan, loopt u een mini blokje-om van 2-3 minuutjes, het zal u verbazen hoe ver u komt.

Kies een van de (online) trainingen en lees de tips over het inrichten van een goede thuiswerkplek of thuiswerken.

Vraag de online workshop aan

Gezond thuiswerken

Een verkeerd ingestelde werkplek kan zorgen voor rug-, nek- en armklachten. Werkt u thuis en vraagt u zich af of uw werkplek wel ergonomisch is ingericht? Maak nu gebruik van onze online workshop Gezond thuiswerken.

Schrijf u in voor de workout

Gratis @home workouts

Blijf ook in deze bijzondere tijd in beweging! Maak 2 maanden gratis gebruik van de @home workouts van Bewegingscentrum Leeuwarden. Maximaal 100 deelnemers dus op = op!

Vraag de Fysiek Fitcheck aan

Fysiek Fitcheck

Fysieke klachten door het thuiswerken? Krijg telefonisch tips en adviezen over de juiste werkhouding en werkplek van een adviseur van Tigra. Wees er snel bij, want er is maar een beperkt aantal checks ingekocht.

Tips voor inrichten thuiswerkplek

Een verkeerd ingestelde werkplek kan zorgen voor rug-, nek- en armklachten. Met deze tips van onze Sterk te Werk partner Health2Work kunt u uw thuiswerkplek ergonomisch verantwoord inrichten. Want voorkomen is beter dan genezen.

Tips voor het inrichten van een goede thuiswerkplek

 

Thuiswerktips

Voor thuiswerkers is het niet altijd even makkelijk om productief te zijn. Thuis is er toch meer afleiding, bijvoorbeeld door kinderen, huishoudelijke taken of de deurbel die gaat. Een goede werkplek en dagindeling is de basis voor een productieve thuiswerkdag. Daarom hebben we een aantal tips voor u op een rij gezet.

Tips om productief thuis te werken

Independer score 8.1 klantwaardering op Independer
8.2 in de KlantenMonitor Zorgverzekering
550.450 klanten gingen u voor