Super snackrepen
De lente is begonnen en het kwik loopt in de dubbele cijfers: hierbij verklaren we het buitenseizoen voor geopend. We gaan erop uit! Of je nu lekker buiten gaat sporten, op pad gaat met een goed gevulde picknickmand of een bijzondere reden hebt voor gezelligheid rondom het (bbq)vuur met vrienden en familie: dit zelfgemaakte zoethoudertje komt altijd van pas.
Ingrediƫnten (8 repen)
- 100 gram dadels
- 25 gram pecannoten
- 25 gram walnoten
- 1 el zonnebloempitten (optioneel) 1 el geraspte kokos
- 25 gram pure (rauwe) chocolade, minstens 70% cacao)
Bereiding
- Maal de dadels in de keukenmachine tot een plakkerige massa.
- Voeg de noten, kokos, en chocolade toe en mix even kort door elkaar. Gek op zonnebloempitten? Voeg deze ook toe.
- Maak een bolletje van het mengsel, leg het op een stuk bakpapier en druk plat.
- Zet het geheel 30 minuten in de koelkast.
- In repen snijden en klaar is je gezonde snack. Je kunt ook de buitenkant van een kokoslaagje voorzien, want dat voorkomt minder plakkerige vingers.
Dit recept is gluten- en lactose vrij.
Ook een ideale hap voor in de broodtrommel van de kids.