Pittige pompoensoep
Ingrediƫnten voor 4 personen
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 2 winterwortels
- 2 stengels bleekselderij
- 1 flespompoen
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 rode peper
- 2 cm verse gember
- 2 liter water
- 3 groentebouillontabletten
- 125 ml kokosroom
- 1 theelepel kaneel
Bereiding
Pel en snipper de ui en knoflook. Schil de winterwortels met een dunschiller en snijd ze dan samen met de bleekselderij in stukken. Halveer de pompoen en verwijder de pitten. Hak hem dan in stukken. Doe de olijfolie in een soeppan en voeg de ui direct toe. Laat de ui in 5 minuten glazig worden. Snijd de rode peper in dunnen ringen (of laat hem weg als er kinderen mee-eten). Schil de gember en snijd deze in heel kleine stukjes.
Bak de knoflook, rode peper en gember nog 2 tot 3 minuten mee met de ui. Doe alle groente in de pan en laat 5 minuten stoven. Schenk dan 2 liter kokend water in de pan en voeg de bouillontabletten toe. Roer goed, zodat de tabletten helemaal oplossen. Kook alle groente in een kwartiertje gaar. Pureer de soep met een staafmixer en roer de kokosroom en kaneel erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
Kies flespompoenen of kleine oranje biologische pompoenen, die kun je namelijk met schil en al gebruiken. En dat scheelt veel tijd en ergernis.
Oranje boven
Oranje en rood gekleurde groente als pompoen, paprika, wortel en tomaat zijn heel goed voor je huid. De vrolijke kleuren komen van de caroteen en die zet je lichaam om in vitamine A.
Arbeidsvitaminen
Dit recept komt uit het nieuwe boek van Mascha Perquin-Sarneel (Foodtruck Mama Mascha) ‘Arbeidsvitaminen: lekker en gezond aan het werk’. Een kookboek van 160 pagina's boordevol tips en recepten voor eetmomenten op je werk zoals de gezonde lunch, als er iets te vieren valt en ja, zelfs de borrel.