Pittige pompoensoep

Pompoenen zijn vrij groot. Ideaal, want zo kunt u verse pompoen- soep maken voor de avondmaaltijd en heeft u meteen genoeg voor de lunch van de volgende dag. Wat overblijft doet u in porties in de diepvries. Kies flespompoenen of kleine oranje biologische pompoenen, die kunt u namelijk met schil en al gebruiken. En dat scheelt veel tijd en ergernis.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 winterwortels
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 flespompoen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 rode peper
  • 2 cm verse gember
  • 2 liter water
  • 3 groentebouillontabletten
  • 125 ml kokosroom
  • 1 theelepel kaneel

Bereiding

Pel en snipper de ui en knoflook. Schil de winterwortels met een dunschiller en snijd ze dan samen met de bleekselderij in stukken. Halveer de pompoen en verwijder de pitten. Hak hem dan in stukken. Doe de olijfolie in een soeppan en voeg de ui direct toe. Laat de ui in 5 minuten glazig worden. Snijd de rode peper in dunnen ringen (of laat hem weg als er kinderen mee-eten). Schil de gember en snijd deze in heel kleine stukjes.

Bak de knoflook, rode peper en gember nog 2 tot 3 minuten mee met de ui. Doe alle groente in de pan en laat 5 minuten stoven. Schenk dan 2 liter kokend water in de pan en voeg de bouillontabletten toe. Roer goed, zodat de tabletten helemaal oplossen. Kook alle groente in een kwartiertje gaar. Pureer de soep met een staafmixer en roer de kokosroom en kaneel erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

Kies flespompoenen of kleine oranje biologische pompoenen, die kunt u namelijk met schil en al gebruiken. En dat scheelt veel tijd en ergernis.

Oranje boven

Oranje en rood gekleurde groente als pompoen, paprika, wortel en tomaat zijn heel goed voor uw huid. De vrolijke kleuren komen van de caroteen en die zet uw lichaam om in vitamine A.

Arbeidsvitaminen

Dit recept komt uit het nieuwe boek van Mascha Perquin-Sarneel (Foodtruck Mama Mascha) ‘Arbeidsvitaminen: lekker en gezond aan het werk’. Een kookboek van 160 pagina's boordevol tips en recepten voor eetmomenten op uw werk zoals de gezonde lunch, als er iets te vieren valt en ja, zelfs de borrel.

Gerelateerde artikelen

Het recept voor frisse venkelsalade

Frisse venkelsalade met appel

Dat een salade niet traditioneel groenvoer hoeft te zijn, bewijst deze lekkere venkelsalade.
Bekijk de recepten

Worteltjestaart & hutspot

De keuken in met die wortel. Om een taart of een stamppot te maken. Of allebei, dat is dubbel zo lekker!
Bekijk onze favoriete smaakwaters

3 smaakwaters

De bekende karaf water op tafel tijdens de BBQ of picknick opleuken? 3 tips met vers fruit en kruiden.
Independer score 8.1 klantwaardering op Independer
8.2 in de KlantenMonitor Zorgverzekering
550.450 klanten gingen u voor