In je Uppie Een nieuwe kijk op ouder worden

Denkt u na over het leven en de zin ervan? Erover praten geeft voldoening en bemoedigt u om door te gaan. Wilt u uw ervaringen delen over onderwerpen zoals vriendschap, spijt en afscheid. Meld u dan aan bij ‘In je Uppie’. Dit zijn gesprekken tussen ouderen over dingen die ertoe doen.

Stichting De Friesland ondersteunt ‘In je Uppie’

Het initiatief verbindt mensen en zet hen in hun kracht. In je Uppie zich richt op actuele en belangrijke thema’s voor ouderen. Inmiddels blijkt hoe waardevol de gesprekken zijn voor zowel de deelnemers als de vrijwillige gespreksleiders.

Wat kan ‘In je Uppie’ voor u doen?

Misschien loopt u in uw eentje (‘In uw Uppie’) te piekeren over van alles en nog wat. Dan kan het fijn zijn om eens met leeftijdsgenoten van gedachten te wisselen. ‘In je Uppie’ betekent een ontspannen gesprek met leeftijdsgenoten over belangrijke onderwerpen die ertoe doen als u ouder wordt.

Het lucht op en zet me aan om er es wat vaker over te praten.

Centraal staan thema’s die u normaal gesproken misschien niet zo vaak aan de orde laat komen. Zoals spijt, afscheid of familie. Het zijn geen ‘zware’ gesprekken. Maar een luisterend oor biedt u herkenning en geeft u inspiratie en steun. Deelname is gratis. In je Uppie is een initiatief van Up.

Ervaring van een deelnemer

Jannie (74) vertelt openhartig over haar ervaring: “Prachtig. Zo zie je eens een andere kant van jezelf en van elkaar. Het lucht op en zet me aan om er es wat vaker over te praten.”


Meer informatie vindt u op de site van Up in Nederland 

Gerelateerde artikelen

Lees het verhaal van Bea

De Mantelzorglijn

Hoe kan de Mantelzorglijn u helpen? Bea de Jong vertelt meer over haar werk bij de Mantelzorglijn.
Lees het verhaal van Linda en Anneke

Samen weet je meer

Linda en Anneke van GGZ Friesland leggen uit hoe ze familie betrekken bij de zorg voor iemand met psychische problemen.
Lees het verhaal van Peter

Minder naar het ziekenhuis

Meer kwaliteit van leven en minder vaak naar het ziekenhuis. Peter vertelt over het project coaching thuis bij COPD.