Hoe verzekert u 'bijzondere sporten'?

Een spannende kajaktocht, een duik in de prachtige onderwaterwereld of misschien gaat u toch voor de ultieme kick paragliden? Als u dit jaar voor een actieve vakantie gaat, is het goed om te weten voor welke sporten u wel en niet standaard verzekerd bent. We zetten de zogenoemde bijzondere sporten voor u graag op een rij.

Wat zijn bijzondere sporten?

Bij bijzondere sporten moet u denken aan de meer extreme outdoor-, water- en luchtsporten. De meest voorkomende sommen we voor u op; abseilen, bergbeklimmen, kitesurfen, wildwaterkanoën, parachutespringen, paragliden, zweefvliegen. Staan deze sporten op uw lijstje voor de komende vakantie? Dan is het verstandig de module bijzondere sporten mee te verzekeren.

Nu zijn er ook sporten die niet als bijzonder worden gezien maar voor sommigen onder ons toch ook al aardig extreem klinken; duiken, surfen, kajakken en waterskiën. Deze sporten vallen onder de standaarddekking van uw reisverzekering. Twijfelt u of de sport die u gaat beoefenen een bijzondere is? Neem dan gerust contact met ons op.

Waar ben ik dan voor verzekerd?

Onze reisverzekering biedt een uitgebreide dekking. Gaat u op de extreme tour en bijzondere sporten beoefenen? Dan is het verstandig u hiervoor extra te verzekeren. U moet er toch niet aan denken dat er iets gebeurt met uw dure sportuitrusting? Of dat er schade ontstaat aan de in het buitenland gehuurde uitrusting en u voor hoge kosten komt te staan? Peddel gebroken tijdens de toch iets te ruige wildwater kanotocht? Bril kapot gevallen van die ene hoge berg? Of was de combinatie selfies maken en abseilen toch niet zo’n goed idee? En heeft uw telefoon dit avontuur niet overleefd? Dan is het fijn te weten dat uw reisverzekering deze (reparatie)kosten dekt. Hiervoor is het wel noodzakelijk bijzondere sporten en bagage mee te verzekeren in uw reisverzekering.

Peddel gebroken tijdens de toch iets te ruige wildwater kanotocht? Dan is het fijn te weten dat uw reisverzekering deze kosten dekt.

Hoe zit het met geneeskundige kosten?

En wat nu als er iets met u gebeurt tijdens het uitoefenen van zo’n bijzondere sport? Spoedeisende zorg wordt vergoed uit uw basiszorgverzekering, waar ter wereld u ook bent. Ja, ook als u uw arm breekt tijdens een iets te harde landing na een parachutesprong. Belt u wel altijd even met De Friesland Alarmcentrale, door Eurocross. Het telefoonnummer, +31 58 212 02 12, vindt u voor het gemak ook op uw zorgpas.

Bijzonder gemak

Bij ons sluit u voordelig uw reisverzekering af. Wel zo handig uw reis- en zorgverzekering onder één dak. De module bijzondere sporten meeverzekeren op uw kortlopende reisverzekering? Dat kan al voor € 0.95 per dag. Heeft u een doorlopende reisverzekering? Bijzondere sporten zijn standaard meeverzekerd, de module bagage is wel een aanrader. Zo bent u ook verzekerd voor schade aan of verlies of diefstal van de sport uitrusting en ander meegebrachte spullen tijdens uw actieve vakantiedag. Nieuwsgierig? Bereken uw premie online.

Gerelateerde artikelen

Bekijk de inpakchecklist

Goed voorbereid op reis

Bijna op vakantie? Onze inpakchecklist helpt u niks te vergeten en vertelt hoe u kunt besparen.
Doe de pech op de piste test

Pech op de piste test

Boem, daar ligt u. En...daar ligt ook uw been. In een hele lenige positie. Weet u alles van ski-pech?
Bekijk de 5 tips

Zo voorkomt u vrijetijdsziekte

Wat is vrijetijdsziekte en hoe kunt u het voorkomen? We geven 5 tips voor een relaxte vakantie.
Independer score 8.1 klantwaardering op Independer
8.2 in de KlantenMonitor Zorgverzekering
550.450 klanten gingen u voor