Hoe verzeker je 'bijzondere sporten'?

Een spannende kajaktocht, een duik in de prachtige onderwaterwereld of misschien ga je toch voor de ultieme kick paragliden? Als je dit jaar voor een actieve vakantie gaat, is het goed om te weten voor welke sporten je wel en niet standaard verzekerd bent. We zetten de zogenoemde bijzondere sporten voor je graag op een rij.

Wat zijn bijzondere sporten?

Bij bijzondere sporten moet je denken aan de meer extreme outdoor-, water- en luchtsporten. De meest voorkomende sommen we voor je op; abseilen, bergbeklimmen, kitesurfen, wildwaterkanoën, parachutespringen, paragliden, zweefvliegen. Staan deze sporten op jouw lijstje voor de komende vakantie? Dan is het verstandig de module bijzondere sporten mee te verzekeren.

Nu zijn er ook sporten die niet als bijzonder worden gezien maar voor sommigen onder ons toch ook al aardig extreem klinken; duiken, surfen, kajakken en waterskiën. Deze sporten vallen onder de standaarddekking van je reisverzekering. Twijfel jij of de sport die je gaat beoefenen een bijzondere is? Neem dan gerust contact met ons op.

Waar ben ik dan voor verzekerd?

Onze reisverzekering biedt een uitgebreide dekking. Ga je op de extreme tour en bijzondere sporten beoefenen? Dan is het verstandig je hiervoor extra te verzekeren. Je moet er toch niet aan denken dat er iets gebeurt met je dure sportuitrusting? Of dat er schade ontstaat aan de in het buitenland gehuurde uitrusting en je voor hoge kosten komt te staan? Peddel gebroken tijdens de toch iets te ruige wildwater kanotocht? Bril kapot gevallen van die ene hoge berg? Of was de combinatie selfies maken en abseilen toch niet zo’n goed idee? En heeft je telefoon dit avontuur niet overleefd? Dan is het fijn te weten dat jouw reisverzekering deze (reparatie)kosten dekt. Hiervoor is het wel noodzakelijk bijzondere sporten en bagage mee te verzekeren in je reisverzekering.

Peddel gebroken tijdens de toch iets te ruige wildwater kanotocht? Dan is het fijn te weten dat je reisverzekering deze kosten dekt.

Hoe zit het met geneeskundige kosten?

En wat nu als er iets met je gebeurt tijdens het uitoefenen van zo’n bijzondere sport? Spoedeisende zorg wordt vergoed uit je basiszorgverzekering, waar ter wereld je ook bent. Ja, ook als je jouw arm breekt tijdens een iets te harde landing na een parachutesprong. Bel je wel altijd even met De Friesland Alarmcentrale, door Eurocross. Het telefoonnummer, +31 58 212 02 12, vind je voor het gemak ook op jouw zorgpas.

Bijzonder gemak

Bij ons sluit je voordelig je reisverzekering af. Wel zo handig; je reis- en zorgverzekering onder één dak. De module bijzondere sporten meeverzekeren op je kortlopende reisverzekering? Dat kan al voor € 0.95 per dag. Heb je een doorlopende reisverzekering? Bijzondere sporten zijn standaard meeverzekerd, de module bagage is wel een aanrader. Zo ben je ook verzekerd voor schade aan of verlies of diefstal van de sport uitrusting en ander meegebrachte spullen tijdens je actieve vakantiedag. Nieuwsgierig? Bereken je premie online.

Gerelateerde artikelen

Bekijk de inpakchecklist

Goed voorbereid op reis

Bijna op vakantie? Onze inpakchecklist helpt je niks te vergeten en vertelt hoe je kunt besparen.
Doe de pech op de piste test

Pech op de piste test

Boem, daar lig je. En...daar ligt ook je been. In een hele lenige positie. Je weet alles van ski-pech?
Bekijk de 5 tips

Zo voorkom je vrijetijdsziekte

Wat is vrijetijdsziekte en hoe kun je het voorkomen? We geven 5 tips voor een relaxte vakantie.
Independer score 8.1 klantwaardering op Independer
8.3 in de KlantenMonitor Zorgverzekering
607.300 klanten gingen u voor