Goede zonnebril met korting

Gaat u lekker naar buiten de zon in? Vergeet uw zonnebril niet. Zonnestralen zijn namelijk schadelijk voor uw ogen, dus een bril op uw neus is meer dan een leuke accessoire. Heeft u een zonnebril nodig of een zonnebril op sterkte? Wist u dat op vertoon van uw De Friesland zorgpas kunt profiteren van diverse kortingen?

Bescherm uw ogen tegen UV-straling

UV-straling kan blijvende schade aan uw ogen veroorzaken. Uit onderzoek van de Wereld Gezondheidsorganisatie blijkt dat zelfs twintig procent van alle staar wordt veroorzaakt door UV-straling. De schade merk je niet meteen, maar op latere leeftijd kan dit het verschil betekenen tussen goed blijven zien of slechtziend worden.

Bril op in de speeltuin

Kinderogen zijn extra kwetsbaar als zij geen zonnebril dragen in de zon. Maar ja, een groot deel van de kinderen draagt nooit een zonnebril. Dat is helemaal niet handig tijdens het spelen.

Toch is een leuk zonnebrilletje voor uw kind een must. Handig is eentje met een elastiek, zodat ze lekker kunnen bewegen en spelen. Staat nog stoer ook!
Ik wil mijn ogen beschermen tegen schadelijke UV-straling. Hoe weet ik wat een goede zonnebril is?

Wat is een goede zonnebril?

Hier een zonnebril checklist:

  • De zonnebril geeft 100% UV-bescherming. Deze aanduiding staat meestal op een sticker of in de beschrijving van de bril als 100% UV of UV400.
  • De glazen en het montuur moeten goed passen: groot genoeg om te voorkomen dat het UV-licht je ogen via de boven-, onder- of zijkant kan bereiken.
  • De zonnebril heeft een CE-markering, gevolgd door een cijfer van 0 tot 4. Dit getal geeft de kleurintensiteit van de glazen weer ofwel de bescherming tegen verblinding. Met markering CE 3 speelt u op safe.

Zonnig weetje: de kleur van de glazen reduceert het zichtbare licht en beschermt tegen verblinding. De kleur heeft geen effect op de UV-bescherming, dus kies gerust uw lievelingskleur. Kortom, een goede zonnebril beschermt je ogen en daar heeft u op lange termijn profijt van. Direct genieten van het ultieme zomergevoel?

Klik hier voor uw voordeel

Gerelateerde artikelen

Bekijk de inpakchecklist

Goed voorbereid op reis

Bijna op vakantie? Onze inpakchecklist helpt u niks te vergeten en vertelt hoe u kunt besparen.
Bekijk de 5 tips

Zo voorkomt u vrijetijdsziekte

Wat is vrijetijdsziekte en hoe kunt u het voorkomen? We geven 5 tips voor een relaxte vakantie.
Lees meer over bijzondere sporten

Bijzondere sporten verzekeren

Houdt u van een avontuurlijke sport zoals paragliden of bergbeklimmen? Bekijk voor welke sport u wel of niet verzekerd bent.
Independer score 8.1 klantwaardering op Independer
8.2 in de KlantenMonitor Zorgverzekering
550.450 klanten gingen u voor