De inpakchecklist met korting

Het is bijna zover, zomervakantie! Heerlijk genieten van de zon in binnen- of buitenland. Voordat u kunt gaan ontspannen komt eerst nog de inpakstress. Want om goed voorbereid op reis te gaan moet er veel geregeld worden. Inentingen, inkopen, verzekeringen en ga zo maar door. En de kosten hiervoor kunnen flink oplopen. Deze inpakchecklist helpt om niets te vergeten én vertelt hoe u zoveel mogelijk kan besparen op uw voorbereiding.

1. Voorkom dubbele kosten in de reisverzekering

Een reisverzekering is een belangrijke eerste stap. U wilt op reis door schade, diefstal of ziekte immers niet onverwachts voor hoge kosten komen te staan. Wist u dat u vaak dubbel verzekerd bent in de reisverzekering? De dekking voor medische kosten in het buitenland zit ook in veel aanvullende zorgverzekeringen.

Heeft u beiden dan betaalt u hier dubbel voor. Dat is zonde. Als u uw reisverzekering bij ons afsluit kunnen wij die dubbele kosten voorkomen. Wel zo voordelig. Bereken de scherpe premie die wij u zo kunnen bieden. Sluit u een reisverzekering bij ons dan heeft u ook nog eens het voordeel dat u één contactpersoon heeft wanneer u zorgkosten maakt in het buitenland. Wel zo handig.

Stap 1: Sluit een voordelige reisverzekering zonder dubbele kosten

2. Zorg voor de juiste inentingen

Heerlijk dat zonnige klimaat in het buitenland. Maar het maakt ook dat er ziekten voorkomen die we hier in Nederland (gelukkig) niet kennen. Belangrijk om u dus goed in te enten. Bekijk van te voren welke inentingen nodig zijn voor uw bestemming. En heeft u een aanvullende verzekering Standaard, Extra of Optimaal dan worden de inentingen volledig vergoed. Weet u niet welke aanvullende verzekering u heeft? Log dan in op Mijn De Friesland.

Stap 2: Kijk of u inentingen nodig heeft en controleer uw vergoeding

3. Een goede zonnebril met korting

Het zonnige weer in het buitenland brengt nog meer risico’s met zich mee. Het zonlicht is namelijk schadelijk voor uw ogen. Belangrijk dus om af te reizen met een goede zonnebril die u hiertegen beschermt. Wist u dat u als klant van De Friesland bij veel opticiens hierop korting kunt krijgen?

Stap 3: Kijk waar u korting krijgt en schaf een goede zonnebril aan

Veel mensen zijn dubbel verzekerd voor medische kosten in hun reisverzekering. Dat is zonde.

4. Vergeet uw zorgpas niet

Uw zorgpas van De Friesland komt u goed van pas in het buitenland. Op de achterkant staat namelijk de European Health Insurance Card, die geldig is in vrijwel geheel Europa. Op vertoon van deze pas heeft u recht op medisch noodzakelijke zorg in al deze landen.

Stap 4: Bent u uw zorgpas kwijt, vraag hem hier opnieuw aan

Gerelateerde artikelen

Doe de pech op de piste test

Pech op de piste test

Boem, daar ligt u. En...daar ligt ook uw been. In een hele lenige positie. Weet u alles van ski-pech?
Bekijk de 5 tips

Zo voorkomt u vrijetijdsziekte

Wat is vrijetijdsziekte en hoe kunt u het voorkomen? We geven 5 tips voor een relaxte vakantie.
Lees meer over bijzondere sporten

Bijzondere sporten verzekeren

Houdt u van een avontuurlijke sport zoals paragliden of bergbeklimmen? Bekijk voor welke sport u wel of niet verzekerd bent.
Independer score 8.1 klantwaardering op Independer
8.2 in de KlantenMonitor Zorgverzekering
550.450 klanten gingen u voor