Handige vakantietips

Om goed voorbereid op reis te gaan moet je vaak veel regelen. Inentingen, inkopen, verzekeringen en ga zo maar door. Graag delen we daarom deze handige vakantietips met jou.

Tip 1. Voorkom dubbele kosten

Wist je dat je vaak dubbel verzekerd bent. De aanvullende dekking voor medische kosten in het buitenland van de reisverzekering zit ook in veel aanvullende zorgverzekeringen.

Heb je beide dan betaal je hier dubbel voor. Dat is zonde. Als je je reisverzekering bij ons afsluit voorkom je die dubbele kosten. 

Bereken je premie

Veel mensen zijn dubbel verzekerd voor medische kosten in hun reisverzekering. Dat is zonde.

Tip 2. Zorg voor de juiste reizigersvaccinaties

Als je je laat vaccineren, voorkom je infecties als je op vakantie bent. Vaak vergoeden we je vaccinatie. Controleer minimaal 6 weken voor je vertrek welke vaccinaties je nodig hebt.

Bekijk welke vaccinaties wij vergoeden

Tip 3. Een goede zonnebril met korting

Het zonnige weer in het buitenland brengt nog meer risico’s met zich mee. Het zonlicht is namelijk schadelijk voor je ogen. Belangrijk dus om af te reizen met een goede zonnebril die je hiertegen beschermt. Wist je dat je als klant van De Friesland bij veel opticiens hierop korting kunt krijgen?

Pak de korting op een zonnebril

Tip 4. Zorgpas, ook mee op vakantie

Je zorgpas staat in De Friesland App. Een digitale zorgpas heeft voordelen. Zo heb je de pas van jezelf en van al je medeverzekerden altijd bij de hand. Je kunt de zorgpas meteen gebruiken als je de app downloadt. Heb je De Friesland App al? Dan staat daar de zorgpas automatisch al in.

Meer tips over je digitale zorgpas

Tip 5. Een handige inpaklijst

Een fijne en onbezorgde vakantie begint bij het inpakken. Om dit zo onbezorgd mogelijk te maken helpen wij u met een handige inpaklijst. Hoe makkelijker het inpakken gaat, hoe fijner de vakantie wordt. Met deze lijst weet je zeker dat je niets vergeet.  

Download de inpaklijst (pdf)

Tip 6. Verzeker uw caravan of camper

Heeft u een eigen caravan of camper? Als verzekerde bij De Friesland krijgt u 5% korting op de caravanverzekering en camperverzekering van Centraal Beheer. Uw caravan of camper is daarmee het hele jaar verzekerd op de camping, onderweg en in de stalling.

Lees meer over de korting bij Centraal Beheer

Gerelateerde artikelen

Zo voorkom je vrijetijdsziekte

Wat is vrijetijdsziekte en hoe kun je het voorkomen? We geven 5 tips voor een relaxte vakantie.

Bijzondere sporten verzekeren

Houd jij van een avontuurlijke sport zoals paragliden of bergbeklimmen? Bekijk voor welke sport je wel of niet verzekerd bent.

De stoute schoenen aan

Rosanne (44) en Tom (73) lopen door natuurgebied Appelbergen bij het Groningse Glimmen.
klantwaardering op Independer
8.3 in de KlantenMonitor Zorgverzekering
607.300 klanten gingen u voor