Geroosterde kikkererwten
Of je nou zin hebt in iets zoets of juist trek in een zoute snack, kant en klare tussendoortjes zijn vaak niet zo gezond. Gelukkig stil je met de ‘ovenheerlijke’ geroosterde kikkererwten ’s avonds de lekkere trek.
Baharat: het geheime ingrediënt
Het geheime ingrediënt van deze ovenheerlijke kikkererwten is baharat. Een Arabisch kruidenmengsel op basis van paprikapoeder, komijn en kaneel. Het is één van de oudste Arabische specerijmixen. 'Baharat' betekent zelfs letterlijk 'kruid' of 'specerij' in het Arabisch.
Ingrediënten
200 gram kikkererwten (blik)
1 citroen
1 teentje knoflook
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel baharat kruiden
1 snufje (zee) zout
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 graden graden.
- Spoel de kikkererwten af en laat ze daarna goed uitlekken in een zeef.
- Rasp de schil van de citroen. Pel en snijd de knoflook fijn of gebruik een knoflookpers. Meng de kikkererwten met de baharat kruiden, olijfolie, knoflook en citroenrasp.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en verspreid de kikkererwten over de bakplaat. Rooster ze ongeveer 15 minuten in de oven.
- Hussel ze daarna door elkaar, rooster ze nog eens 10 minuten en strooi er wat (vers gemalen) zeezout over.