De reis van... Adriaan

Op je zorgpas prijkt het nummer van De Friesland Alarmcentrale, maar waarom? We nemen je mee voor een kijkje achter de schermen van de Alarmcentrale. Adriaan, Madeline en Joke delen hun ervaringsverhaal over reizen, geluk en vakantiepech.

Adriaan van den Brink vertelt

Als je belt om een reisverzekering af te sluiten, kan je mij aan de lijn krijgen. Een van de eerste dingen die ik vraag is ‘waar ga je naar toe?’ Gister had ik een meneer van 86 jaar aan de lijn. Hij ging nog één keer naar Canada. Op bezoek bij zijn kinderen en kleinkinderen die hij al jaren niet gezien had. Geweldig verhaal toch? Ik probeer het altijd een beetje persoonlijk en leuk te houden, dat vind ik zelf ook fijn als ik een instantie bel. De voorwaarden van een reisverzekering zijn misschien niet het meest spannende gespreksonderwerp, maar wél erg belangrijk.

Van Kopenhagen tot Cambodja

"Een citytrip naar Kopenhagen is qua reisverzekering wat anders dan drie maanden naar Cambodja of de Kilimanjaro beklimmen. Doorvragen is belangrijk. Wat ga je doen, wie gaat er met je mee, ga je dit jaar nog veel vaker op reis: dat soort vragen stel ik altijd. Een doorlopende reisverzekering kan bijvoorbeeld voordeliger zijn. En dan ben je als klant in één keer klaar voor het hele jaar."

Ik probeer het altijd een beetje persoonlijk en leuk te houden, dat vind ik zelf ook fijn als ik een instantie bel

Naar huis zonder gedoe

"Veel mensen vragen of ze zich ook voor medische kosten in het buitenland moeten verzekeren. Mocht er iets gebeuren, dan kun je ook met alleen een zorgverzekering rekenen op hulp van de Alarmcentrale. Het nummer staat niet voor niks op de zorgpas. “Is dan een reisverzekering wel nodig?”, willen klanten weten. Dat beslist iedereen natuurlijk zelf. Ik zeg: bedenk dat je dan bijvoorbeeld bij diefstal niet verzekerd bent. Of stel dat er iets gebeurt met jouw, je partner, je kind, of met de auto: dan wil je toch zo snel mogelijk naar huis, zonder veel gedoe en extra kosten? Onze Alarmcentrale regelt dat voor je. Dus vergeet je zorgpas niet en áls er wat gebeurt: bel de Alarmcentrale."

Gerelateerde artikelen

Lees het verhaal van Joke

De reis van .. Joke

Ongeluk op de piste? Joke werkt bij De Friesland Alarmcentrale en helpt je van het begin tot het eind.
Lees het verhaal van Madeline

De reis van .. Madeline

Madeline brak haar been tijdens het skiƫn. De Friesland Alarmcentrale zorgde dat ze weer thuis kwam.
Lees de vakantieverhalen

Bijzondere vakantiegangers

Een kijkje in de vakantiekeuken van fietser Tineke, vrijwilliger Roelie en wereldreiziger Geraldine.
Independer score 8.1 klantwaardering op Independer
8.3 in de KlantenMonitor Zorgverzekering
607.300 klanten gingen u voor