Wegwijzer in de wirwar van informatie

Als mantelzorger bent u naast de zorg die u verleent vaak druk met allerhande regeltaken. Voelt u zich als mantelzorger verloren in de wirwar van informatie? Loopt u vast op regelgeving en struikelt u over de kleine lettertjes? Dan biedt de mantelzorgmakelaar uitkomst.

Wat doet een mantelzorgmakelaar?

Een mantelzorgmakelaar is iemand die tijdrovende zaken overneemt van mantelzorgers, zodat u minder wordt belast. De mantelzorg- makelaar is thuis in de zorgwereld en heeft kennis van wet- en regelgeving. Zij biedt professionele ondersteuning zodat de mantelzorger zich kan focussen op de zorg. En zich dus niet hoeft bezig te houden met het invullen van formulieren, contacten leggen met verschillende instanties of het zoeken naar de juiste contactpersoon. Een mantelzorgmakelaar kan ook bemiddelen en informeren bij een werkgever. Denk hierbij aan het aanpassen van werktijden of de mogelijkheden van zorgverlof.

Hoe werkt het?

Tijdens het eerste gesprek worden de taken van de mantelzorger in kaart gebracht. Vervolgens wordt gekeken op welke gebieden de mantelzorger kan worden ontlast en welke regeltaken de mantelzorgmakelaar kan overnemen. Zoals het uitzoeken van speciaal onderwijs voor een kind met een verstandelijke handicap. Of de aanvraagprocedure voor een woningaanpassing. Een mantelzorgmakelaar vinden bij u in de buurt? Neem dan rechtstreeks contact op met onze Mantelzorglijn.

Een mantelzorgmakelaar is iemand die tijdrovende zaken overneemt van mantelzorgers, zodat u minder wordt belast.

Vergoeding mantelzorgmakelaar

Vaak wordt het ritme van de dag al gauw bepaald door mantelzorgtaken. Zo kunnen mantelzorgers op den duur overbelast raken en soms zelf ziek worden. Dat willen we voorkomen. Daarom bieden wij een vergoeding voor de mantelzorgmakelaar. Lees meer over de vergoeding mantelzorgmakelaar.

Belangrijk om te weten is dat er pas recht is op vergoeding van een mantelzorgmakelaar nadat u contact heeft opgenomen met onze Mantelzorglijn via telefoonnummer (058) 291 31 24. Zij bekijken samen met u of u bent aangewezen op ondersteuning van een mantelzorgmakelaar of helpen u eventueel met het zoeken naar een andere vorm van hulp.

Vergoeding preventieve cursussen voor de mantelzorger

We vergoeden vanuit onze aanvullende verzekeringen de praktische cursussen ‘Ziekenverzorging thuis’, waarin lichamelijke verzorging centraal staat, en ‘Zorg de baas’, waarin u leert om zélf in balans te blijven. Meer weten? Bekijk dan onze vergoeding voor cursussen

Gerelateerde artikelen

Lees het verhaal van Bea

De Mantelzorglijn

Hoe kan de Mantelzorglijn u helpen? Bea de Jong vertelt meer over haar werk bij de Mantelzorglijn.
 Bekijk de verlofregelingen

Mantelzorg en verlof

Bent u een werkende mantelzorger? We geven uitleg over de verschillende verlofregelingen.
Tips voor mantelzorg en werk

Mantelzorg en werk

Fulltime werken én voor iemand zorgen is zwaar. We geven 3 tips om werk en mantelzorg makkelijker te combineren.
Independer score 8.1 klantwaardering op Independer
8.2 in de KlantenMonitor Zorgverzekering
550.450 klanten gingen u voor