De persoon achter de stem

Onze medewerkers van de Mantelzorglijn zijn er om u te helpen. U kunt voor hulp bij hen terecht, bijvoorbeeld als u thuiszorg wilt regelen of bij het aanvragen van subsidie bij uw gemeente. Bea de Jong stelt zich aan u voor. Zodat u weet met wie u spreekt als u de Mantelzorglijn belt.

Bea de Jong

Het is erg belangrijk om een luisterend oor te bieden en de tijd voor iemand te nemen. Ik merk dat dagelijks als ik de mensen te woord sta die de Mantelzorglijn bellen. Zij hebben vaak al heftige dingen meegemaakt, daardoor wel eens wat geëmotioneerd en weten soms niet meer waar ze hulp moeten zoeken. Gedurende het gesprek merk ik dat ze het fijn vinden dat ik de tijd neem en goed naar ze luister. Het geeft me een goed gevoel als mensen weer een beetje vertrouwen terugkrijgen en rustiger worden.

Ik hoor ook verdrietige verhalen waar ik niet een-twee-drie hulp bij kan bieden. Een mevrouw waarvan de situatie van haar partner zo verslechterd is dat er dag en nacht iemand bij hem moet zijn. Deze vrouw is bijna 70 jaar, tafeltennist enorm graag maar heeft dat opgegeven. Er is niemand in hun omgeving die voor die paar uurtjes de zorg voor haar partner kan overnemen.

Het geeft me een goed gevoel als mensen weer een beetje vertrouwen terugkrijgen. Soms zijn het de kleine dingen die het doen.

Gelukkig kunnen mijn collega’s en ik vaak wel helpen, al is het soms maar met relatief kleine dingen. Wij zoeken bijvoorbeeld instanties die de hulp kunnen bieden. Of in ieder geval de mensen een eindje op weg helpen in de zoektocht naar instanties en mogelijkheden. Het gevoel dat ik met ze meedenk en voor hun iets uit wil zoeken, waarderen mensen zeer.

Kunt u ook hulp gebruiken bij de mantelzorg? Neemt u dan contact op met Bea of haar collega’s via telefoonnummer (058) 2913124.

Gerelateerde artikelen

Wat doet de mantelzorgmakelaar?

De mantelzorgmakelaar

Voelt u zich als mantelzorger verloren in de wirwar van informatie? Dan biedt de mantelzorgmakelaar uitkomst.
 Bekijk de verlofregelingen

Mantelzorg en verlof

Bent u een werkende mantelzorger? We geven uitleg over de verschillende verlofregelingen.
Tips voor mantelzorg en werk

Mantelzorg en werk

Fulltime werken én voor iemand zorgen is zwaar. We geven 3 tips om werk en mantelzorg makkelijker te combineren.
Independer score 8.1 klantwaardering op Independer
8.2 in de KlantenMonitor Zorgverzekering
550.450 klanten gingen u voor