Handige gezondheidsapps

Patronen doorbreken is moeilijk. Het begint allemaal met inzicht. Hoe gezond of ongezond is je gedrag? Pas dan kun je gericht aan de slag. En dan is het een kwestie van volhouden. Klinkt makkelijk, maar is het natuurlijk niet. Gelukkig sta je er niet alleen voor en zijn er talloze apps die je op weg helpen en houden.

1. Antwoord op je gezondheidsvragen met Dokter Appke

Deze gratis app van De Friesland geeft je snel antwoord op al je gezondheidsvragen. Een ervaren team van gediplomeerde verpleegkundigen staat voor je klaar. Je kunt ook een foto meesturen en als het nodig is, verwijst Dokter Appke je door naar een arts voor verder onderzoek.

Download Dokter Appke

2. Minder alcohol drinken

Mag het wel een paar glaasjes minder? MinderDrinken is een anonieme online cursus voor volwassenen die zelfstandig hun alcoholgebruik willen minderen. Je doet eerst een zelftest, waarna je een code krijgt om de ondersteunende app te downloaden.

Ga naar MinderDrinken

3. Meten is weten met de BMI meter

Ben je benieuwd of je een gezond gewicht hebt? De BMI (Body Mass Index) is een internationaal gebruikte maat die laat zien of je een gezond gewicht hebt in verhouding tot je lengte. Op deze site bereken je op basis van je leeftijd en je lengte hoe het zit met jouw gewicht.

Ga naar de BMI meter

4. Aan de wandel met de IVN Routes App

Wandelen is een leuke, ontspannen manier om in beweging te blijven. Met de IVN Routes app heb je altijd zo'n 450 wandelingen en fietsroutes én een digitale natuurgids op zak. Vind een wandeling bij jou in de buurt, of zoek routes die speciaal geschikt zijn voor kinderen of ouderen.

Download de IVN Routes App

5. Makkelijker kiezen met Kies ik Gezond?

Met de ‘Kies Ik Gezond?’-app van het Voedingscentrum scan, zoek en vergelijk je eenvoudig producten. In de supermarkt óf thuis op de bank. Je ziet meteen of een product past in de Schijf van Vijf of niet. Zo niet, dan krijg je gezondere alternatieven te zien. Heb je een allergie of intolerantie waar je rekening mee wilt houden? Je selecteert eenvoudig dat je wilt letten op gluten, melk, noten, vis of een ander allergeen.

Download Kies ik Gezond?

6. Meer water drinken met Plant Nanny

Het advies is om per dag 1,5 tot 2 liter water te drinken. Dat zijn 7 tot 10 glazen op een dag. Slechts een op de vijftien mensen drinkt genoeg. Met Plant Nanny wordt dit kinderspel! Op basis van je gewicht en je activiteit berekent de app hoeveel glazen je per dag moet drinken. Elk glas zorgt dat je plantje groeit. Zo drink je glas voor glas een prachtige tuin bij elkaar.

Download Plant Nanny

7. Slaap lekker met Sleep Cycle

We slapen bijna een derde van ons leven, dus een goede nachtrust kan een groot verschil maken in hoe je je de rest van de dag voelt. Slaap beter en wordt uitgerust wakker met het slimme alarm van Sleep Cycle.

Download Sleep Cycle in de App Store
Download Sleep Cycle in de Play Store

Wil je meer tips en inspiratie voor een gezonde leefstijl?

Lees dan ons magazine Leve je leefstijl. 

Download het leefstijl magazine (pdf, 1 MB)

 

De beschreven apps zijn, met uitzondering van Dokter Appke, niet van De Friesland. Wij hebben dan ook geen inzage in eventuele persoonsgegevens die via de app verstrekt worden.

Gerelateerde artikelen

Lees interview met Erik Scherder

Beweeg voor je brein

Neuropsycholoog Erik Scherder (1951) is breinwetenschapper in hart en nieren. We praten met hem over het belang van bewegen.
Bekijk de mogelijkheden

Wil je stoppen met roken?

Goed bezig! Je hoeft het niet alleen te doen. Hulp bij stoppen met roken wordt vergoed vanuit je basisverzekering. 
Meer over stress en voeding

Eet je stress weg

Stress en voeding hebben invloed op elkaar. Mascha Perquin is voedingsdeskundige en vertelt ons hoe het zit en wat je er zelf aan kunt doen.
Independer score 8.1 klantwaardering op Independer
8.3 in de KlantenMonitor Zorgverzekering
607.300 klanten gingen u voor