Samen vitaal leven

U bent bij ons verzekerd van goede zorg. We zijn er voor u als u zorg nodig heeft, en we helpen elkaar om gezonde keuzes te maken. Samen vitaal leven dus.

Vitale mienskip

Onze droom is om met elkaar de meest vitale mienskip van Nederland te zijn. Een gemeenschap waarin we met elkaar en voor elkaar zorgen als dat nodig is. We willen mensen verbinden én motiveren om samen gezond te bewegen, eten, werken en leven.

Meer over Samen vitaal leven

Community Samen Fitter

Onze community is dé plek voor iedereen die gezond wil eten, bewegen en mentaal fit wil blijven. Ga met elkaar in gesprek of denk mee over onderwerpen die u interesseren. U kunt bijvoorbeeld ook kookworkshops volgen en meedoen aan challenges en webinars. Nieuwsgierig? Word lid en doe mee! 

Aanmelden Samen Fitter

Sport op Basisscholen

Sport op Basisscholen zorgt voor beter bewegingsonderwijs en fitte kinderen.

Dit initiatief van De Friesland en Sport Fryslân, is goed voor sociale vaardigheden en zelfvertrouwen van kinderen. Met gediplomeerde docenten en gezonde voedingsprogramma's leggen we de basis voor een gezonde toekomst.

Lees meer over Sport op Basisscholen

Positieve Gezondheid

Wat als we de focus niet op klachten en gezondheids- problemen leggen, maar op de manier waarop we omgaan met deze uitdagingen? Dat is waar de pilot Positieve Gezondheid om draait. Huisarts Karin Groeneveld en deelneemster Hilma Bosma vertellen hoe dit traject helpt de gezondheid te verbeteren. 

Lees meer over Positieve Gezondheid

Ontdek onze thema's

Lekker bewegen, gezond eten en goed slapen. Voldoende ontspanning en mensen om u heen die u helpen wanneer dat nodig is. Alles telt mee als het om uw vitaliteit gaat. Ontdek onze tips, inspirerende verhalen en tools om te werken aan uw vitaliteit. 

Blij in je brein

Inspireer elkaar en word mentaal wijzer.

Fit in je vel

Stap voor stap ontdekken wat u in beweging brengt.
 

Goed voor elkaar

Elkaar helpen en er voor elkaar zijn als dat nodig is.

Prettig op je plek

Een huis waar u zich thuis voelt, een veilige omgeving en een fijne plek om te ontspannen.

Wijs met je spijs

Van gezond eten een leuke gewoonte maken.

Interessante verhalen en artikelen

Lees interview Erik Scherder
Artikel
3 minuten

Beweeg voor je brein

Neuropsycholoog Erik Scherder is breinwetenschapper in hart en nieren. Zijn boek ‘Hart voor je brein’ gaat over beweging en voeding voor hart en hersenen. We spreken de hoogleraar over het belang van bewegen om fysiek én mentaal fit te blijven.
Meer over stress en voeding
Artikel
2 minuten

Eet je stress weg

Stress en voeding hebben invloed op elkaar. Heel vervelend. De vraag is dan ook: hoe eet je jezelf uit de stress? Mascha Perquin is voedingsdeskundige en vertelt ons hoe het zit en wat u er zelf aan kunt doen.
Meer over sport op basisscholen
Artikel
1 minuten

Sport op basisscholen

Te weinig bewegen is een belangrijke oorzaak van toenemend overgewicht onder kinderen. Met het project Sport op basisscholen leren we kinderen hoe belangrijk het is om goed voor hun lijf te zorgen.

Heeft u een vraag?

058 291 31 31

Maandag t/m vrijdag: 08.00-18.00 uur.


Of neem contact op via:

Independer score 8.1 klantwaardering op Independer
8.2 in de KlantenMonitor Zorgverzekering
550.450 klanten gingen u voor