Project Smallingerland

Vroegsignalering zwangeren en (toekomstige) kinderen.

Wat houdt het project in?

Gemeente Smallingerland wil vroegtijdig bij aanstaande ouder(s) sociale, psychische, financiƫle en andere problemen achterhalen en deze ouder(s), in samenwerking met verschillende organisaties, zo goed mogelijk verder helpen.

Hoe en wat is het doel?

Om deze ondersteuning nu en in de toekomst zo goed mogelijk te kunnen aanbieden, werkt de gemeente tot 30 juni 2020 in een pilot samen met diverse organisaties. Binnen deze pilot wordt gekeken wat de gemeente en organisaties toekomstige ouders kunnen aanbieden, hoe zij dat het beste kunnen doen en wat zij kunnen verbeteren aan de huidige dienstverlening om zo toekomstige ouders een nog betere ondersteuning te bieden. Doelstelling is om tientallen (toekomstige) gezinnen verder te helpen.

Ook voor andere gemeenten?

Alle kennis en ervaring die de gemeente binnen deze pilot opdoet, wordt gedeeld met andere Friese gemeenten. Zo hoeven andere gemeenten niet het wiel opnieuw uit te vinden als zij ook meer ondersteuning willen bieden aan toekomstige ouders. De gemeente is verantwoordelijk voor de uitvoering van de pilot en neemt de wet persoonsgegevens en privacy in acht.

Meer informatie

Op de website van Pharos leest u meer over het opstarten van het project in 2019 en over de voortgang van het project in 2020.

Heeft u een vraag?

058 291 31 31

Maandag t/m vrijdag: 08.00-18.00 uur.


Of neem contact op via:

Independer score 8.1 klantwaardering op Independer
8.3 in de KlantenMonitor Zorgverzekering
607.300 klanten gingen u voor