Doorgaan naar hoofdinhoud

WandelFit Noord: start wandeltrainingen in Noord-Nederland


Wandelen is leuk, gezond en overal te doen. Ook voor mensen die nu niet of nauwelijks bewegen. De Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN), De Friesland Zorgverzekeraar en een tal van andere partners in het Noorden introduceren daarom het programma WandelFit Noord.

WandelFit Noord behelst trainingen en activiteiten in de drie noordelijke provincies. Ze zijn bedoeld om nu nog inactieve mensen in beweging te brengen en te houden. Ze hebben als doel mensen te laten ontdekken dat wandelen leuk en gezellig is, maar ook een eenvoudige manier is om de conditie te verbeteren en nieuwe sociale contacten op te doen.

Wandelen is ook gezond. Het verkleint bijvoorbeeld het risico op hart- en vaatziekten met ongeveer de helft en het verlaagt ook het risico op diabetes, de ziekte van Alzheimer, overgewicht, darm-, borst- en baarmoederkanker.

Deelname aan WandelFit Noord levert meer voordelen dan alleen het wandelen op. Deelnemers ontvangen onder andere een magazine van de KWBN, een gratis kennismakingslidmaatschap van de provinciale natuurorganisatie en een tekenpas van De Friesland. Verzekerden van De Friesland krijgen daarnaast nog een korting van 5 euro.

De invulling van WandelFit Noord is in elke provincie anders om organisatorische en technische redenen. Lees meer over Wandelfit bijvoorbeeld de locatie en kosten van de trainingen.


Deel dit bericht via:

Heeft u een vraag?

600.000 klanten

De Friesland heeft 600.000 klanten.


Een 8.3 voor Klantcontacten

Klanten geven een 8.3 in de KlantenMonitor Zorgverzekeringen.


Altijd het juiste antwoord

Beoordeeld door de Nederlandse Zorgautoriteit.