Doorgaan naar hoofdinhoud

Massaal gestemd op ZorgGebaar


Tweepersoons hoog-laagbed Hospice kreeg meeste stemmen

Massaal gestemd op ZorgGebaar De Friesland Zorgverzekeraar

Ruim 1800 mensen hebben de afgelopen weken gestemd op één van de mogelijke ZorgGebaren van De Friesland Zorgverzekeraar. Er waren 10 ideeën genomineerd om de kwaliteit van leven of van de zorg in concrete situaties te verbeteren. Via Facebook konden mensen hun stem uitbrengen op  één van die ideeën. De vijf met de meeste stemmen zijn nu bekend en zullen in de komende periode door De Friesland ook daadwerkelijk gerealiseerd worden. Het idee met de meeste stemmen was om een tweepersoons hoog-laagbed ter beschikking te stellen aan het hospice in Leeuwarden.

De andere 4 ideeën die gerealiseerd zullen worden zijn een beleefgang voor zorgwoningen in Balk, elektronische trapondersteuning voor een duofiets van de Mariënbosch, een staande boksbal voor kinderrevalidatie Friesland in Beetsterzwaag en een binnenschommel voor volwassenen voor Talant locatie Swettehiem.

De Friesland is zeer tevreden over de hoeveelheid mensen die gestemd hebben. Diana Monissen, voorzitter Raad van Bestuur van De Friesland: “Wij zijn er erg verheugd over. We vinden kwaliteit van leven belangrijk. Omdat we ervan overtuigd zijn dat mensen wiens leven kwalitatief goed is, in het algemeen minder zorg nodig hebben dan anderen. En soms is die kwaliteit met een simpele oplossing al enorm te verbeteren. Kennelijk hebben veel mensen dat onderkend en de moeite genomen naar onze facebook-pagina te gaan. We vinden het heel mooi dat zoveel mensen ons geholpen hebben om 5 prachtige ideeën uit te kiezen die we gaan realiseren.”

Een volledig overzicht van de uitslag is te zien op de facebookpagina van De Friesland: www.facebook.com/defriesland.


Deel dit bericht via:

Heeft u een vraag?